Само няколко дни ни делят от началото на очаквания от

...
Само няколко дни ни делят от началото на очаквания от
Коментари Харесай

Карнавал Габрово 2024 се приближава!

Само няколко дни ни разделят от началото на упования от дребни и огромни Карнавал Габрово 2024, който ще се организира на 18 май. Градът ще озари своите улици и площади с безчет костюми, усмивки и забава.

Карнавалът ще стартира с „ Уличка на Чудесата “, където най-малките габровчета от всички детски градини ще се забавляват с тематични представяния. За втора поредна година, Община Габрово и Център за работа с деца „ Габровските Смехоранчета “ провеждат това незабравимо събитие, настрана от огромното шествие вечерта, което напълно е отдадено на децата. Главната цел е да се даде опция на малчуганите да бъдат основни герои на карнавала.

В този ден на забавление улиците ще оживеят с необикновени и занимателни костюми, изпълнени с детска наслада и сила. Тази година публиката ще има опция да види и най-габровския бит –Олелийня, от където се заражда огромният и обилен Габровски карнавал.

Своите костюми и дегизировки участниците ще демонстрират преминавайки по централната градска улица „ Радецка “- от църквата „ Успение на Пресвета Богородица “ до площад Първи май при най-старата градска кула, където ще показват на сцена разнообразни картини, свързани с габровските смешки, с цел да се знаят, пазят и предават.

Смехоранчетата споделят, че на площада до тази кула ще има пазар с лакомства, а продавачи в пъстри облекла, ще се пазарят с посетители и малчугани. Ще стане площадно забавление с пишман актьори, ще оживеят старите баш габровски зевзеци - Нуньо с куклите, Дядо Миньо Попа, великия Марко Каварадоси с огромната шапка, Керката- музиканта, търговеца и майтапчия Оката, ще има смешници, художници, циркаджии, продавачи на песнопойки, ще дойдат „ Балканджии “, „ Контета и Кокони “, „ Градоначалници “, „ Вариклечковци “, а „ Бай Ганьо и неговата челяд “ няма да пропусне да са пазари за някой шекер, там ще са още „ Габровските смешници и плашила “, „ Вестникарчета “ и „ Чужденците “.

Разбира се Карнавалното шествие и забавление ще открие „ Градската духова музика “. Те ще заемат място на сцената и посрещат всяка карнавална група, ще подвигат такава олелийня, че да ги чуят чак в прилежащо Севлиево.

Детският карнавал ще стартира в 11 часа. Намерете своето комфортно място по трасето и доведете детето, кучето, внучето, тъй като най-малките карнавалисти не са за изпускане.

Пълната стратегия на Карнавала може да откриете тук:Карнавал Габрово 2024

Не пропускайте огромното карнавално шествие, множеството концерти с български и задгранични звезди и специфичните детски събития.

Следете уеб страницата на Карнавал Габрово и неговите обществени мрежи, където ще има спомагателна информация за достъпа, паркирането и краткотрайната организация за придвижване в деня на Карнавала:

Карнавал Габрово:www.carnival.gabrovo.bg

Facebook страница:https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Инстаграм:carnival.gabrovo
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР