Областният управител на Благоевград Георги Динев съобщи, че за един

...
Областният управител на Благоевград Георги Динев съобщи, че за един
Коментари Харесай

До месец готов нов участък от АМ Струма

Областният шеф на Благоевград Георги Динев заяви, че за един месец ще бъде построен сектор от автомагистрала „ Струма “ от Симитли към Благоевград. Целта е да се понижи задръстването, което се получава при сливането на трафика от Кулата и Банско – Гоце Делчев.

Ангажимент към скоростното създаване на трасето в посока София е поела Агенция „ Пътна инфраструктура “. В сектора с дължина сред 500 и 600 метра има и частни парцели, които страната би трябвало да изкупи. Строителните действия стартират още при започване на идната седмица:

„ Да се направи продължението на автомагистрала „ Струма “ с 500-600 метра, по този начин, че да подмине отбивката за Банско, Разлог и Гоце Делчев, като там в действителност ще има отбивка, която ще е единствено за Банко, Разлог и Гоце Делчев, като задачата е да не се образува тази запушалка, която виждаме всички ние, съвсем всеки петък, всяка неделя и в дните, в които има по-засилен трафик “.

Областният шеф на Благоевград Георги Динев чака до началото на дейния летен сезон построяването на правата да бъде приключено:

„ Имам уверението. Документално всичко към този момент е направено и още от понеделник ще стартират самите строително-монтажни действия, като имам уверението, че до края на месец юни ще бъде завършено, с цел да облекчим летния трафик, който се чака да бъде доста огромен “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР