В нарочна реч на Парада на победата на Червения площад

...
В нарочна реч на Парада на победата на Червения площад
Коментари Харесай

Путин от Червения площад: Не искаме глобален сблъсък, но стратегическите ни сили са в постоянна готовност

В нарочна тирада на Парада на успеха на Червения площад съветският президент Владимир Путин съобщи, че„ Русия ще направи всичко, с цел да предотврати световен конфликт “. В същото време насочи своето обръщение към Запада и НАТО, че " стратегическите сили на страната са в непрекъсната подготвеност ".

В нея той повтаря от дълго време познати разкази на Русия и най-големите й врагове, както и във връзка с Украйна, която стана обект на непредизвикана военна експанзия.

„ Ние отхвърляме претенциите на всяка страна или съюз за изключителност. Знаем до какво води прекомерността на сходни упоритости. Русия ще направи всичко, с цел да предотврати световен спор, само че в това време няма да позволим на никого да ни заплашва. Нашите стратегически сили постоянно са в бойна подготвеност “, съобщи съветският деспот.

По думите на Путин Западът се пробва да изопачи истината за Втората международна война, тъй като тя пречи на колониалната му политика.

„ Днес виждаме по какъв начин се пробват да изопачат истината за Втората международна война, това пречи на тези, които са привикнали да построяват своята колониална политика върху лицемерието и лъжата (...) Те(западните страни) събарят монументи на същинските борци против нацизма и издигат на фундамент предателите и съучастниците на Хитлер. Те заличават паметта за героизма и благородството на бойците освободители “, изтъкнаПутин пред маршируващите бойци на Червения площад по случай успеха над нацистите през Втората международна война.

Според съветския президент „ реваншизмът, подигравката с историята, желанието да се оправдаят сегашните почитатели на нацистите са част от общата политика на западните елити за разпалване на от ден на ден районни спорове, междуетническа и междурелигиозна омраза. Така той за следващ път оправдава вероломното навлизане на Русия в самостоятелна и суверенна Украйна, приписвайки на Запада всички грехове за споровете по света.

Както и преди година, президентът на Русия в словото си открои и участниците в специфичната военна интервенция, както назовават в Русия непредизвиканата военна експанзия против Украйна. Президентът Путин прикани събралите се да почетат паметта на починалите в Украйна бойци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР