Назначеният през юли след директор на ловно стопанство Паламара в

...
Назначеният през юли след директор на ловно стопанство Паламара в
Коментари Харесай

Шуменско ловно стопанство се връща към феодално управление според кандидат-депутати

Назначеният през юли след шеф на ловно стопанство " Паламара " в шуменско е бил уволнен тази седмица. Това се дефинира като стъпка обратно в опитите за освобождение на горската система от феодалните зависимости от двама интензивно проверяващи злоупотребите в системата претенденти за депутати от разнообразни политически сили - Владислав Панев (водач на листата за 24 МИР на " Демократична България " ) и Александър Дунчев (водач на листата за София-област на " Продължаваме промяната " ).

Новината за уволнението бе оповестена през вчерашния ден от Панев, а Дунчев, който бе назначен за шеф на Изпълнителната организация по горите от служебното министерство, разяснява през днешния ден проблема за " Дневник ". Двамата са взели участие дружно в инспекция на ловното стопанство през септември.



" Уволненият в този момент временен шеф Гюнай Кадиров самоуверено и интензивно се опитваше да разкрие схемите по източване на държавна благосъстоятелност от предходното ръководство на ловно стопанство " Паламара " по време на нашата инспекция през септември, " сподели за " Дневник " Дунчев.

за изясняване на събитията. Там той съобщи, че новоназначеният шеф Рина Димитрова е подвластна от Бейзат Яхя, който е някогашен координатор на Движение за права и свободи и на ГЕРБ за област Шумен, а при последното посещаване на Бойко Борисов в Турция - и с президента Реджеп Ердоган. Според Панев Димитрова до момента е била зам.-директор на стопанството, като е назначена благодарение на Яхя.



Според на самостоятелния уебсайт " За истината " и шуменския му кореспондент Диана Желязкова източването на ловно стопанство " Паламара " през годините е потвърдено с неизгодни контракти за наем и продажби. Ловното стопанство се управлява от Североизточното държавно дружество (СИДП), чийто принципал е Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Според " За истината " в управителния съвет на държавното дружество по това време влизат трима души - шефът на предприятието Веселин Нинов, Момчил Йондров и Бейзат Яхя, като за последния проверяващият уебсайт твърди, че " от години е считан за всекидневен собственик на " Паламара " и хазаин на височайшите посетители ".

Потърсен за коментар от " Дневник " Владислав Панев съобщи, че точно феодализирането на североизточните региони край Шумен, Разград и Търговище води до обезлюдяване, тъй като хората, които не желаят да вземат участие в източване на държавните запаси, са принудени от " феодали " да се изселят, тъй като не намират други работодатели. Като общински консултант в Столична община Панев бе първата обществена персона, която разгласи
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР