Назначената от Русия администрация в Херсонска област ще поиска създаването

...
Назначената от Русия администрация в Херсонска област ще поиска създаването
Коментари Харесай

Назначената от Москва администрация в Херсонска област ще поиска руска военна база в окупирания украински регион

Назначената от Русия администрация в Херсонска област ще изиска основаването на съветска военна база в окупирания украински район, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости.

Това е следващият симптом, че Русия не има намерение да се изтегли от граничещата с анексирания от нея Кримски полуостров южна украинска Херсонска област, макар че тя не е част от Донбас, чието цялостно " освобождение " и прекосяване под контрола на двете сепаратистки " републики " в Източна Украйна е една от задачите на съветската така наречен " специфична военна интервенция " в прилежащата страна.

" Трябва да има съветска военна база в Херсонска област ", сподели Кирил Стремоусов, заместник-ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на окупирания украински район. Той уточни, че ще бъде отправено надлежно искане до Москва.

" Това е нещо, което цялото население (на Херсонска област) желае ", увери Стремоусов. Той акцентира, че основаването на съветска военна база в района " е от значително значение и (тя) ще е поръчител за сигурността на района и неговите поданици ".

Херсон си остава единственият огромен украински град, високомерен от началото на нашествието. Русия разгласи тази своя победа на 3 март, напомня Франс прес.

След завладяването на града локални поданици организираха митинги против съветската окупация. Чуха се и предизвестия, че Русия приготвя референдум за анексиране на Херсонска област по " кримски сюжет ". Крим бе високомерен от Русия и анексиран след референдум, създаден напролет на 2014 година, откакто проруският украински президент Виктор Янукович бе свален от власт с прозападен протест, провокиран от отхвърли му да подпише съглашението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз.

На 11 май представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че жителите на Херсонска област сами би трябвало да решат дали районът да стане част от Русия. Същия ден заместник-ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Херсонска област Кирил Стремоусов обаче многозначително съобщи, че към президента Владимир Путин ще бъде отправена молба за присъединение. Необходимата " законодателна база " за влизане на Херсонска област в състава на Руската федерация ще бъда подготвена до края на годината, сподели Стремоусов.

Русия ще остане вечно в Херсонска област, съобщи на 6 май почитан съветски народен представител. Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на Федерацията - горната камара на съветския парламент, и секретар на Генералния съвет на ръководещата партия " Единна Русия ", приказва след среща в Херсон с назначения от Русия началник на районната администрация Владимир Салдо. Това бе първият път, когато почитан представител на Русия разгласи, че страната не има намерение да се изтегля от украинските територии, които завладя от началото на войната на 24 февруари, отбелязва Франс прес. Русия корав, че главните цели на нейната " специфична военна интервенция " са демилитаризацията и " денафикацията " на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР