НАЙРОБИ, Кения (AP) — Десетки войници от Бурунди са задържани

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Десетки войници от Бурунди са задържани
Коментари Харесай

Бурунди задържа десетки войници, отказали да бъдат изпратени в битка срещу бунтовниците М23 в Конго

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Десетки бойци от Бурунди са арестувани за отвод да бъдат изпратени в източно Конго в борбата против бунтовниците М23 група, до момента в който напредва към огромен граничен град, съгласно офицери от армията, чиновници на пандиза и други очевидци.

Несъгласните бойци са били държани в минимум четири пандиза в дребната централноафриканска страна, споделиха те пред Асошиейтед прес.

Сблъсъци сред M23, които съгласно Съединени американски щати са подкрепяни от Руанда, а конгоанските войски се ускориха през последните седмици, като бунтовниците заплашват конгоанския град Гома на границата с Руанда.

Президентът на Бурунди Еваристе Ндайишимие в обществено предаване на 29 декември призна наличието на бурундийски войски в източно Конго според изискванията на пакт за защита с конгоанските управляващи.

„ Ако не помогнете на съседа си да изгаси огъня, когато къщата му гори, на следващия ден, в случай че е ваш ред, той няма да пристигна да ви помогне “, сподели той. „ Ако Бурунди ще помогне (Конго), тя се пази.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР