Най-висшият ръководен форум на БСП се събира на заседание в

...
Най-висшият ръководен форум на БСП се събира на заседание в
Коментари Харесай

50-ият конгрес на БСП решава каква ще бъде коалиционната политика

Най-висшият управителен конгрес на Българска социалистическа партия се събира на съвещание в столицата. 50-ият конгрес на левицата взема решение каква ще бъде съдружната политика.

950 делегати ще заседават в НДК. Очаква се политически отчет на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ще бъдат признати съществени насоки за създаване на нова стратегия на Българска социалистическа партия и идея за промени в устава на партията. Ще се разисква и подготовката за присъединяване на Българска социалистическа партия в локалните избори.

Часове преди съвещанието на конгреса коалиция " Българска социалистическа партия за България " се записва в ЦИК за идните избори на 2 април, като внесе 7000 подписа. Амбицията е Българска социалистическа партия да взе участие в идващото ръководство, бе констатацията на Корнелия Нинова.

" Да участваме в последващо ръководство, с цел да бъдем също поръчител в тежката рецесия за лява политика и политика, която слага човек ав центъра. "

Лидерският въпрос обаче не е тематика на съвещанието на конгреса. Кирил Добрев от вътрешната съпротива упрекна Нинова, че готви операции " и тоталното очистване на всички друго мислещи в Българска социалистическа партия ".

" Знаете ли кое обаче е най-големият проблем – че по този начин както се ръководи партията, тази госпожа си мисли, че по този начин може да ръководи и страната. И по тази причина на идващите избори резултатът ѝ ще бъде подобен, какъвто в никакъв случай не го е очаквала ", добави той.

" Прекият избор за ръководител беше изгубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее ", отвърна Нинова.

Бившият ръководител на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев също упрекна настоящия водач на Българска социалистическа партия.

" Винаги сме се борили за първото място на избори, в този момент се борим да не бъдем на пето, а на четвърто ".

" Сергей преди да дава оценки, би трябвало да ни дава отговор на доста въпроси - за какво вкара плоския налог и трансформира Българска социалистическа партия по този метод в дясна партия. Защо се прегърна с Местан на Орлов мост? Защо предложи Делян Пеевски за началник на ДАНС? Защо като началник на ПЕС позволи най-грандиозния корупционен скандал в Европарламента? ", отговори Нинова задочно.

Членовете на идейната платформа " Социализъм XXI век " ще предложат като изключителна точка на съвещанието на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия преустановяване на мандата на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това съобщи за " Хоризонт " Юрий Асланов от групировката.

" Мисля, че не е време да се приказва за оставка, каквато тя явно няма да подаде, а за преустановяване на мандата на ръководителя на партията, като първа стъпка за преустановяване на срутва на доверие в партията. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР