Най-вероятно всички играчи в тази коалиция са имали възможност да

...
Най-вероятно всички играчи в тази коалиция са имали възможност да
Коментари Харесай

Марио Русинов: Интересен е процесът колко близки започват да стават ГЕРБ и Възраждане

" Най-вероятно всички играчи в тази коалиция са имали опция да приказват за АЕЦ " Белене ". На всички е ясно, че това не е предпочитан сега въпрос. Изобщо в случай че обединението просъществува, до " Белене " ще се стигне на втори, трети стадий. Трудно е да си представим, че позициите не са стиковани. За мен това е просто метод Корнелия Нинова да капитализира лесна победа за електората си ".

Това сподели политологът Марио Русинов в предаването " Алтернативата ". Повод за думите му беше напрежението сред Българска социалистическа партия и премиера Петков, породило се от тематиката " Белене ".

" Да не забравяме проруските позиции на Българска социалистическа партия. " Белене " е тематика, която те не могат да изтърван ", уточни политологът.

" По-интересни са връзките сред президента и изпълнителната власт. В момента имаме два протича на тези връзки. От една страна, това може да е опит за еманципацията, която толкоз доста анализатори призоваваха - да има разделяне сред " Продължаваме промяната " и президента. От друга страна, вероятен прочит е, че до момента в който президентът излъчваше служебни държавни управления, той отговаряше за кадровия състав на държавния уред и държавните сдружения, а сега салдото на силите се трансформира ", разяснява Русинов.

“Интересен е процесът какъв брой близки стартират да стават ГЕРБ и " Възраждане ", означи той.

" ГЕРБ, вкарвайки тематиката за зеления документ, наля доста вода в мелницата на партията на Костадинов ", уточни Русинов.

" Бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов дружно с " Възраждане " отнесе зеления документ до Конституционния съд. Това е извънредно порочно - опозицията да се държи толкоз деконструктивно и по всякакъв начин да прави опити да делегитимира ръководещите на цената на всичко”, съобщи политологът

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР