Най-вероятно утре ще бъде обявен затягане на мерките на национално

...
Най-вероятно утре ще бъде обявен затягане на мерките на национално
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Локдаунът ще е за 3-4 седмици, стиснете зъби


Най-вероятно на следващия ден ще бъде разгласен стягане на ограниченията на национално равнище. Това стана ясно от думите на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването „ Още от деня “ на Българска национална телевизия.

Локдаун за цялата страна е разумно да има, само че още не е решено. Д-р Данчо Пенчев внася такова предложение за София, само че решението ще е на щаба. Важно е да не претрупваме лечебните заведения, добави Кунчев. По думите му предлагането е за две седмици, само че прогнозата е по-скоро за 3-4 седмици за всички.

После прикани: „ Стиснете зъби още малко. Говорим за една последна вълна, в която би трябвало да дадем по-малко жертви ".

Кунчев разяснява и спряната имунизация с „ АстраЗенека “ поради съмнителни смъртни случаи след имунизация с препарата. Той уточни, че в предходни години е имало мотиви да бъдат спирани партиди ваксини, употребявани за детския календар. Изключителен труд и безспорни доказателства коства отговорът на въпроса дали едно нещо е породено от имунизацията или не.

Неговото персонално мнение е, че шансът смъртните случаи да са резултат на имунизацията, е доста дребен, само че това би трябвало да се потвърди.

Всяка ваксина би трябвало да дава отговор на две неща - сигурност и резултатност, акцентира доцент Кунчев. Аз бих споделил, че сигурността стои преди ефикасността, тъй като, в случай че не сме уверени, че е безвредна, даже и да е доста ефикасна, отново не би трябвало да я употребяваме. Така че разчитаме на мнението на нашите специалисти, които работят по въпроса, както и на органите от Европейската организация по медикаментите. Тази лаборатория има забележителен капацитет от учени и лаборатории, които могат да дадат напълно тъкмо решение, посочи още основният държавен здравен контрольор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР