„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с

...
„Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с COVID-19

„ Най-вероятно сме при започване на трета вълна на заразяване с COVID-19, само че тя никога няма да даде толкоз огромна заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска”. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов.

„ Виждате сътрудниците, които одобряват пациенти, какъв брой са спокойни. Не можем да го съпоставим с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха задоволително предпазени. Системата също бързо се приспособява съгласно обстановката у нас”, сподели още той.

По думите му при потребност отделенията могат бързо да бъдат трансформирани според от това, което демонстрират цифрите.

Относно огромната разлика в заболеваемостта в другите региони у нас, доктор Брънзалов разяснява: „ Най евентуално това се дължи на обстоятелството, че новият вариант е в България. Работи се интензивно в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Скоро проф. Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се потвърди, че това се дължи на новия вид на вируса”.

Що се отнася по какъв ред ще се имунизират хората при персоналния доктор, доктор Брънзалов съобщи, че пациентите би трябвало да потърсят персоналните си лекари. Когато той знае какви са болесттите им, то те ще изготвят някакъв проект и ред за имунизирането им.

„ 1% от имунизациите няма да могат да бъдат използвани, освен у нас, само че и по света. Защото един флакон е за 10 души. Знам, че аз персонално ще подсигуря кулоар за моите пациенти, ще поддържаме телефонна връзка, с цел да могат да се имунизират “, безапелационен е лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР