Най-вероятно ще предложим двама кандидати за еврокомисари. Един от ПП-ДБ

...
Най-вероятно ще предложим двама кандидати за еврокомисари. Един от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Даниел Лорер е нашият избор за кандидат за еврокомисар

„ Най-вероятно ще предложим двама претенденти за еврокомисари. Един от ПП-ДБ и един от ГЕРБ. Най-вероятно ще бъдат мъж и жена, както комисията изиска. От ПП-ДБ Даниел Лорер ще бъде нашият избор “, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. 

Той сподели, че не знае кой ще бъде претендентът на ГЕРБ. 

Мария Габриел и Урсула фон дер Лайен в диалог за Шенген и еврозоната

Петков разяснява избора на Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор след отстраняването на Иван Гешев

„ Това беше цялостна замяна. Идеята, че можеш от Гешев да отидеш при Сарафов е безусловно неприемлива. Висш съдебен съвет първо концентрира и единствено прокурорската гилдия гласоподава за новия избор, което не е вярно. Министърът на правораздаването ще попита това още в четвъртък. Даже може да се стигне до Върховния административен съд, с цел да заеме това мнение. Няма да си затваряме очите за такива придвижвания “, сподели той.

Във вълната от поискани имунитети от ПП-ДБ съзряха " политическа бухалка "

Кирил Петков обясни за какво се е отказал от  имунитета си.

„ Исках да покажа по какъв начин прокуратурата се употребява като бухалка, само че когато се случи подмяната от Гешев към Сарафов, не желаех някой да каже, че Сарафов ще си отдръпна желанието за моя имунитет. Още в първото изявление той сподели, че може да преразгледа въпроса за имунитетите. Ако аз се почитам себе си и споделям, че този човек е нелегитимно определен, то не би трябвало да разгадавам на неговата преценка за моя имунитет “, сподели Петков. 

Против гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия и „ ИТН “

Той разяснява и правосъдната промяна.

„ Има два разновидността – единият е да се тръгне към псевдореформа. Ако се тръгне по този път, ние няма да бъдем смокинов лист на никой. Ако забележим, че се вършат положителните стъпки и са осъзнали, че и за България и за тях е най-добре България да тръгне напред, то ние сме сътрудникът, с който това може да се случи “, добави съпредседателят на Политическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР