Най-вероятният бъдещ финансов министър Асен Василев отговори дали държавата може

...
Най-вероятният бъдещ финансов министър Асен Василев отговори дали държавата може
Коментари Харесай

Асен Василев с нова идея за пенсионерите


Най-вероятният предстоящ финансов министър Асен Василев отговори дали страната може да си разреши всички нараснали обществени заплащания, контрактувани към този момент по време на договарянията за държавно управление.

Пари в бюджета има задоволително. Това увери Асен Василев.

Той отговори дали страната може да си разреши всички нараснали обществени заплащания, контрактувани към този момент сред четирите политически партии в договарянията за държавно управление - Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев внесе изясненост и какво ще се случва с пенсиите от Нова година. Както е известно, този месец е последният, в който са планувани добавки от 120 лв. към пенсиите.

Новите ръководещи твърдят, че приходите на пенсионерите няма да се понижават с прекратяването на добавката от Нова година, само че до този миг не беше ясно по какъв начин тъкмо ще стане това.

Разбра, че Василев държи на първичния вид, който бе препоръчан от служебното държавно управление с актуализацията на бюджета - нарастване на минималната и на оптималната пенсия, преизчисление през стажа на всички пенсии и обществена добавка за всеки пенсионер, който остава под линията на беднотия (413 лева.)

" От Нова година добавки ще има единствено за тези пенсионери, които след нарастването на пенсиите от 25 декември ще останат под линията на беднотия ", сподели Василев.

Те ще получат добавка, която да изравни пенсиите до 413 лева, колкото е линията на беднотия за тази година. " Всички други пенсии ще бъдат вдигнати сред 13 и 20% според от стажа ", сподели Василев.

Според него след тази смяна няма да остане пенсионер с по-малко пари от това, което е получавал тази година. Сега обаче пенсионерите на минимална пенсия получават 420 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР