Най-възможният сценарий при 400 хил. души, които обичайно гласуват в

...
Най-възможният сценарий при 400 хил. души, които обичайно гласуват в
Коментари Харесай

Много малко вероятен е балотаж в София, смята политологът Стойчо Стойчев

Най-възможният сюжет при 400 хиляди души, които всекидневно гласоподават в София, е Йорданка Фандъкова още веднъж да бъде определена за кмет с към 200 хиляди гласа и освен това състояние е доста малко евентуално да се стигне до балотаж. Такава прогноза направи в ефира на Би Ти Ви политологът доцент Стойчо Стоев, който е и учител в Софийския университет.

Посочи, че от месеци се приказва за сигурен балотаж, което се прави за да се сътвори чувство за нормалност на изборите и " да се обречем авансово на него ".

Според Стойчев доста мъчно може да се изпълнят предсказанията на социолозите, че 700 хиляди души ще отидат да гласоподават в София, което би могло да докара до балотаж. Припомни изборите, при които претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на София Георги Кадиев събра малко над 100 хиляди гласа. Посочи, че с цел да се стигне до балотаж сред Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в този момент, Манолова би трябвало да добави към възможните 100 хиляди гласа още 90 хиляди

Според него всички прогнози, че Манолова диша във врата на Фандъкова, се базират на такава нереално висока изборна интензивност.

Политологът уточни, че рисковете в тази акция са били да се измести главния фокус от тематики като показване на борбата за София като страшна борба на национално равнище за свалянето на Борисов. това подменило главния въпрос - за това, че бъдещият кмет на София ще харчи съвсем 8 милиарда лева през идващите 4 години. Според него живеещите в София близо 2 млн. души не би трябвало да са пленник на междупартийни дела, а да разсъждават практично. Както се избира домоуправител, по този начин би трябвало да се избира кмет - дали може да реши битовите въпроси на града, разгласи Стойчев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (259)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР