Най-важното правило, за да се получи печеното и пърженото месо

...
Най-важното правило, за да се получи печеното и пърженото месо
Коментари Харесай

Тайните на вкусното печено месо

Най-важното предписание, с цел да се получи печеното и пърженото месо нежно и вкусно, е да изберете качествено месо, което да е уместно за приготвяното от вас ядене.

Преди да печете месото, най-добре е да го мариновате. Най-лесният и бърз метод е да го поръсите с черен пипер и да го натриете с чесън, след което да го залеете с олио. Не се предлага поръсване със сол при мариноване, защото солта провокира обособяване на сока на месото, което скапва вкусовите му качества. Месото е най-добре да се соли в края на приготвянето, с цел да се резервира сокът му.

Бързото мариноване е уместно при печене на ребърца. Ребърцата се нарязват, начукват се леко, поръсват се с нарязан лук, ким, дафинов лист и нарязан корен от магданоз, поливат се с олио, което е смесено с няколко капки лимон и черен пипер.

 Тайните на вкусното печено месо

Може би най-важното предписание при печенето и пърженето на месото е то да не се обръща постоянно. Обръща се единствено един път, откакто сте сигурни, че е готово от едната страна. Ако желаете да го извършите полусурово, можете да приготвите по този начин единствено печеното телешко или апетитен стек, свинското не е уместно за тази цел.

Печете и пържете месото, преди да го сервирате. Вкусът на приготвените части месо се утежнява с всеки минал час, по тази причина е добре да го приготвите малко преди да го поднесете.

Класическото ядене от месо, уместно за всеки случай, е шницелът. Това е парче месо – пилешко, пуешко или телешко, начукано, поръсено с брашно и запържено до златисто. Съществуват и шницели от мляно месо.

Парижкият шницел е месо, което се овалва първо в брашно, а след това в яйце, и се пържи в нагорещено олио. Виенският шницел се овалва първо в брашно, по-късно в яйце и най-после в галета, в която са добавени подправки.

Месото за шницели би трябвало авансово да се маринова в примес от лимонен сок, чесън и черен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР