Най-важният ни приоритет е извеждането на българите от Украйна, заяви

...
Най-важният ни приоритет е извеждането на българите от Украйна, заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: Приоритет е извеждането на българите от Украйна

Най-важният ни приоритет е извеждането на българите от Украйна, съобщи министър председателят Кирил Петков след свикания незабавен съвет по сигурността при президента Румен Радев, на който беше разисквана обстановката в Украйна.

Министър-председателят увери, че ще бъде основана специфична организация сред министерствата на превоза и туризма, с цел да бъдат евакуирани нашите сънародници, които са декларирали предпочитание за това. На този стадий те са към четири хиляди души, изясни Петков.

„ Едновременно с това работим с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, с цел да организираме бързото култивиране на данните на тези хора, тъй че да можем да ги приемем “, разяснява той. Петков разгласи, че страната ни се готви с разнообразни проекти и за реакция на възможна енергийна рецесия.

„ Осъждаме остро дейностите на Руската федерация. Това е неприемливо. България ще бъде сътрудник, от който може да се чака, че ще приказва с един глас с Европейския съюз и НАТО “, съобщи министър председателят. Петков добави, че в 20:00 часа през днешния ден ще бъде в Брюксел, както и че българските жители ще получават своевременна информация за дейностите на институциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР