Най-важната задача беше да осигурим природен газ за София за

...
Най-важната задача беше да осигурим природен газ за София за
Коментари Харесай

Георгиев: Бездействието на кабинета Петков остави 680 млн. лв. задължения за газ на софиянци

„ Най-важната задача беше да осигурим природен газ за София за целия отоплителен сезон, защото имахме контракт само до края на годината. Свършената досега работа дава опция обещанията да се трансфорат в нещо съответно - контракт за доставка на природен газ за цялата 2023 година “ Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на „ Денят ON AIR “. 

 

По думите му задълженията на „ Топлофикация “ не са опростени.

„ От една година сигнализираме, че бездействието на държавното управление на Кирил Петков води до вреди за софиянци. За една година те се показват в 480 млн. лева  непокрита разлика в цената - в повишаването на природния газ, която остава за сметка на софиянци “, разясни той, като добави, че повишаването на синьото гориво от януари 2021 година до през днешния ден е 1000%.

 

„ За част от тези 1000% страната дължи отплата в размер на 340 млн. лв.. Вместо да ги заплаща на „ Топлофикация “, а тя на „ Булгаргаз “ и БЕХ, в действителност се прави прихващане по силата на едни тристранни контракти.  Другите 340 млн. лв. се дължат на „
Всичко за Вашата сватба
Топлофикация “, тъй като създава екологична електрическа сила “, установи Георгиев.

Според ръководителя на СОС отговорностите на сдружението все още са на половина по-малко.

 

„ 40% по-високи сметки наложи КЕВР от 1 юли. Хората занапред ще усетят новата цена със стартирането на отоплителния сезон. Вторият пострадал е самото сдружение, тъй като буфера остава там “, разяснява още той.

 

Георгиев моли КЕВР да не подвига цената на тока за следващ път от 1 януари, като уточни, че „ господин Иванов е доста рационален мъж с опит “ и сигурно ще откри друго решение.

 

„ Начинът е интернационална водеща компания да влага в „ Топлофикация “, с цел да може 30-годишните мощности  да бъдат сменени с когенерации “, уточни той в отговор на въпрос по какъв начин би могло да бъде избавено сдружението.

 

Георгиев разяснява и началото на образователната година в София.

Той заяви, че на 15 септември на 14 000 първокласници ще бъдат раздадени светлоотразителни гривни, тъй че да бъдат избягвани пътните катастрофи. 

 

" Първите реакции са, че желаят и по-големите възпитаници. Ако
Всичко за Вашата сватба
концепцията се одобри добре от учебните заведения, ще го предложа на общинския съвет ", заключи той.

 

Председателят на СОС напомни още, че на столичния бул. " Черни връх " е инсталирано табло за скорост - на метри от мястото на случая, в който починаха две млади девойки. 

 

" От близо 150 000 автомобила по-малко от 3%  са нарушителите. За сметка на това обаче те карат с над 90 км/час ", заключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg