Най-успешната българска алпийка Мария Киркова приключи професионалната си кариера с

...
Най-успешната българска алпийка Мария Киркова приключи професионалната си кариера с
Коментари Харесай

Мария Киркова се оттегли от ските с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка Мария Киркова завърши професионалната си кариера с огромен бенефис на писта " Витошко лале ". На проведеното от БФСки и " Витоша ски " изпращане пристигнаха над 300 другари на Мария, измежду които доста някогашни и сегашни състезатели.
 Мария Киркова: В спорта няма разлика дали си жена, или мъж
Сред гостите бяха и сноубордист №1 Радослав Янков и водещия ни ски бегач Веселин Цинзов. Начело на алпийците пък бе Алберт Попов. Да се включат в паралелния слалом пристигнаха и останалите ни водещи състезатели Камен Златков и Йоан Тодоров, както и Бояна Радева и Иван Главвчев. На финала на писта " Витошко лале " бе спретнат атрактивен успореден великански слалом на осветления.

Един против различен на Лалето застанаха тимовете на " Мария и другари ", отпред с Киркова и " Нова генерация ", отпред с Алберт Попов. Двата отбора бяха от по 16 състезатели. В отбора на Мария бяха вицепрезидента на БФСки Георги Бобев, именитият някогашен играч и началник на доста от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, някогашният началник на алпийците Иван Каневчев и сегашния Иван Гребенчарски.

След доста страсти и отлични осъществявания точно Киркова и Попов стигнаха до финала, който именитата алпийка завоюва. Под бурните аплодисменти на почитателите си, измежду които и доста млади гении Киркова бе затрувана от награди. Преди това в нейна чест имаше и атрактивна заря.

Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Радослав Пеев от " Витоша ски ", който ръководеше бенефиса. Минев заради и голям букет на алпийката, както и юбилеен орден във връзка 10 години международна купа в Банско.

Киркова е единствената българска алпийка взела участие и в трите международни купи в Банско. Мария получи и доста дарове от Семеен кодекс " Юлен ", където продължава кариерата и само че към този момент като треньор по ски. Киркова благодари на всички за вниманието, а също по този начин на родителите си за това, че са я насочили към ските и на БФСки за поддръжката през годините.

Пред публицистите тя прикани държавното управление да помогне за реновирането на инфраструктурата на Витоша, с цел да може планината да стане още веднъж налична за децата и хилядите почитатели на белите спортове и туризма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР