Най-трудоемката работа в кухнята е почистването на печката. Но почистването

...
Най-трудоемката работа в кухнята е почистването на печката. Но почистването
Коментари Харесай

Ефикасни методи за почистване решетката на готварската печка

Най-трудоемката работа в кухнята е почистването на печката. Но почистването в кухнята не се лимитира с измиване на повърхността на печката, належащо е постоянно да почиствате решетката. Като предписание домакините вършат това рядко, отлагайки тази неприятна претовареност за по-късно.

В резултат решетката е мощно нечиста и нейното разчистване става още по-проблемно. Но това доста скапва целия тип на чиста, измита и добре поддържана кухня. Следите от нечистотия и мазнини, насъбрани на повърхността след изгаряне, имат неприятна миризма.

За да разберете по какъв начин да подобрите обстановката, е належащо да определите материала на този детайл. Решетката може да се състои от стоманени пръти, емайлиран материал или чугун. Всеки материал изисква специфичен метод при почистването.

Чугунена решетка

 Ефикасни способи за разчистване решетката на готварската печка

Този материал е доста деликатен в грижите, доста е мъчно да се почисти чугунената решетка. На първо място, би трябвало да си споменем, че чугунът изрично не харесва водата.

Остъргване на повърхността с остри предмети също не се предлага, защото с мръсотията можете да премахнете и част от този метал. Агресивни препарати този метал също не толерира. Единственият метод за унищожаване на мазнините и мръсотията от повърхността на чугуна е посредством нагряване. Това изисква открит източник на огън. Възможно е да загрявате решетката на печката с газовата горелка навън благодарение на вентилатор или покрай огън. След калцинирането всички мазнини на повърхността се сушат и елементарно се оставят да паднат сами.

Емайлирана решетка

Тази решетка има гладка повърхнина, която може да се почисти по доста способи. Изборът на вариантите тук е страховит. Емайлът е резистентен на киселини и висока температура. Най-лесният метод е да го пуснете в съдомиялна машина, с цел да получите ослепителен резултат.

Преди да извършите това, отстранете всички гумени детайли от решетката.

Като опция, можете да изстържете повърхността с изострен предмет. Просто го правете деликатно, с цел да не повредите повърхността.

Ако в кухнята нямате съдомиялна машина, ще би трябвало да я избършете на ръка. Това изисква гореща вода, твърда гъба и доста детергенти.

Алтернативно, допустимо е също по този начин решетката да се обгори. Тогава цялата нечистотия ще изгори, ще би трябвало единствено да измиете повърхността. Ако го извършите вкъщи, би трябвало да включите аспиратора при цялостно зареждане.

Стоманена решетка

 Ефикасни способи за разчистване решетката на готварската печка

Стоманената решетка се почиства елементарно със мощен детергент, който просто извлича цялата лой. Това се прави в банята и е по-добре е да се покрие с малко плат или полиетилен.

След обработката на повърхността на решетката, тя може да бъде оставена няколко часа или даже цяла нощ. След това просто би трябвало да я изплакнете с вода. Ако замърсяването е мощно, можете да употребявате железна четка или даже нож, само че си коства да вземете подобен инструмент, който нямате нищо срещу да развалите.

Домашни средства за разчистване

 Ефикасни способи за разчистване решетката на готварската печка

Използване на спонтанни средства за разчистване. Ако не желаете да употребявате химикали, можете да употребявате оцет. Можете да вземете сода, само че това ще помогне, в случай че мръсотията не е мощна. Някои употребяват суха горчица, която се разрежда с вода и се нанася върху повърхността. След няколко часа мръсотията ще изчезне и решетката елементарно може да бъде изтрита.

Отлично може да се справите с всевъзможен тип замърсяване е препарат, който се употребява за разчистване на мотора. Смята се за безвредно, елементарно се измива. За разчистване можете да употребявате гъба от неръждаема стомана. Те са доста по-ефективни.

Работата би трябвало да се прави единствено с ръкавици. След разчистване решетката се избърсва. Най-добре е да почиствате постоянно цялата плоча незабавно след готвене.

Особено си коства да се направи това след пържене на храната в тиган. Достатъчно е просто да триете печката всекидневно. Ясно е, че няма време и предпочитание да го извършите. Но мисълта за това, какъв брой мъчно е да ги измиете по-късно, би трябвало да ви помогне да извършите това незабавно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР