Най-традиционната храна у нас е хлябът. Това е универсалният хранителен

...
Най-традиционната храна у нас е хлябът. Това е универсалният хранителен
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако сложите ябълка в кутията за хляб

Най-традиционната храна у нас е хлябът. Това е универсалният хранителен артикул, който освен засища, само че и укрепва тялото, храни го, поддържа растежа, контролира чревния тракт, поддържа живота. И това е безспорен факт, отнасящ се за всеки народ, без значение от особеностите на националната му кухня.

Хлябът има друг тип и особености при приготовлението му, само че като цяло тази храна е идентична в същността си, защото съставките в нея са идентични. Независимо по какъв начин е подготвен и по какъв начин наподобява, хубавият самун е потребен и нужен. Той е освен насъщна храна, само че и мотив да се достави наслаждение на сетивата при потреблението му.

Условие за това обаче е съхранението на хляба, което би трябвало да бъде такова, че да го резервира пресен, ухаещ на прясна и добре защитавана храна. За задачата е належащо хлябът да има достъп до въздух. Затварянето му в полиетиленов плик не е най-хубавото решение за съхранението му.

Когато хлябът е лишен от достъп на въздух, влагата остава в него, запарва се и тестеният артикул става доста плодородна среда да развиване на плесени и плесен.

Как да запазим мек и пресен самун за по-дълго време?

 Мухлясал самун

Има доста хитрини за предпазване на самун и е добре човек да знае най-малко няколко от тях.

За да остане мек и свеж за по-дълго, до хляба би трябвало да се постави парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол. Как работят тези хранителни артикули и подправки на хляба?

Ябълката и картофът съдържат влага. Когато се разрежат, те стартират да изсъхват. При този развой естествената им влага се изпарява от тях и се предава на хляба дружно с ароматите им. Хляб с мирис на ябълка е забавна концепция освен за феновете на ароматния плод.

Трапезната сол пък е мощен абсорбиращ сътрудник. Тя лишава непотребната влага и убива микробите в кухнята. Затова се предлага да се ръси сол в това помещение, подложено на действието на влагата, миризмите и нездравословните субстанции, които се отделят в процеса на готвене.

Този елементарен и остроумен метод за опазване на хляба е изцяло използван и за други тестени произведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР