Най-тихият, най-бързият и най-модерният мотор. И може би съвършеният! Е,

...
Най-тихият, най-бързият и най-модерният мотор. И може би съвършеният! Е,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Най-модерният мотор

Най-тихият, най-бързият и най-модерният мотор. И може би съвършеният! Е, или съвсем.

Марк Труман, основател на компания за произвеждане на ел. мотоциклети: Да, от софтуерна позиция това е най-модерния мотор. Освен, че е най-бързия, той е и най-чистия и най-устойчивия мотор на пазара.
Появил се е като от бъдещето. Оборудван е с напълно електрическа система за задвижване. Може да доближава до шеметните 200 километра в час. Необходими са му някакви си 3 секунди, с цел да форсира от 0 до 96 километра в час.

Джордан Гибън, редактор на списание за мотоциклети: Да, това в действителност е гражданска война в производството на мотори. Не единствено от позиция на електромобилността. Ако го съпоставяме с другите мотори - този тежи едвам към 220 кг. Доста е мощен.
В градска среда с едно зареждане електрическият мотоциклет изминава към 320 километра. На дълъг път зарядът му стига за към 200 километра. Но софтуерните му преимущества не свършват дотук.

Джордън Гибън, редактор на списание за мотоциклети: Този мотор изцяло разчупва визията за електрически транспортни средства. Взаимодействието сред моториста и машината е изцяло ново. Водачът носи жилетка, с която получава информация за назад виждане. А каската е оборудвана с екран, на който се изписват данни за скоростта и за всевъзможни параметри.
Звучи комплицирано, даже може би прекомерно софтуерно. Но всички тези нововъведения обезпечават повече сигурност. При възможност от конфликт с други транспортни средства, които се движат зад мотора, жилетката стартира да вибрира.

Може би по този начин наподобява бъдещето на моторите. Но към този момент в него ще нахлуят безшумно и скоростно едвам 399 души. Защото толкоз мотори възнамерява да създава годишно компанията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР