Най-тежка остава обстановката в област Добрич, където снегопочистването през нощта

...
Най-тежка остава обстановката в област Добрич, където снегопочистването през нощта
Коментари Харесай

Терзийски: Обстановката в област Добрич остава усложнена. Екипите не са спирали работа

Най-тежка остава ситуацията в област Добрич , където снегопочистването през нощта беше затруднено от навяванията и преспите до над метър и половина. Отворени са направленията Добрич - Балчик и Добрич - Силистра по път III-207 Добрич – Тервел – Силистра. Продължава работата по разчистването на пътищата Добрич - Генерал Тошево, Добрич – Силистра, Шабла – Балчик, Балчик - Оброчище и Балчик - Каварна - Шабла. В област Варна се работи по почистването на пътищата Аксаково – Кичево и Суворово – Ветрино, като се чака  скоро да бъде отворен пътят за Аврен. Пътят Варна – Добрич е отворен за коли до 12 тона. Това заключи на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.

            Терзийски акцентира, че ще бъде изработен разбор на активността на снегопочистващите компании и в случай че има нарушавания в активността им, ще бъдат наложени санкции. В Добрич ветровете бяха ураганни, само че снегопочистващите компании не са спирали да чистят, съобщи той.

За случая с бременна жена от Добрич , която твърди, че е била блокирана на пътя Варна – Добрич в региона на с. Любен Каравелово, ръководителят на АПИ уточни, че подобен сигнал не е получаван в Националния координационен център и в Ситуационния център на пътната организация, само че чиновници на Областното пътно ръководство – Варна незабавно откакто са били известени от „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са насочили снегопочистващи машини. Метеорологичната конюнктура през вчерашния ден се е усложнила доста бързо, пътят е бил затворен и всички чакащи коли, в това число и на бременната жена, са били известени че ситуацията се усложнява и е по-добре да се върнат към Варна, тъй като правата до Варна е била чиста и проходима. След като част от колите са се върнали, а други са останали на място, в съгласуваност със чиновници на пожарната към 17 ч. е взето решение да бъде изпратена и верижна машина, която да подкрепя извеждането на колите. Помогнато е на над 20 души, измежду които хора на хемодиализа и водачи на коли, пренасящи ваксини по направлението Варна – Добрич , уточни Терзийски. През цялото време верижната машина е била на място, с цел да обезпечи сигурността, в случай че се усложни още ситуацията, добави ръководителят на АПИ и акцентира, че през вчерашния ден е предизвестил, че се чака утежняване на метеорологичните условия в Североизточна България, изключително в областите Добрич и Варна.

Георги Терзийски заяви, че все още няма сигнали за бедстващи хора и акцентира, че бедстващи са тези, които нямат опция нито да продължат напред, нито да се върнат обратно, с цел да избегнат навяванията. Апелирам още веднъж водачите да потеглят с коли, готови за зимни условия, и да съблюдават напътствията на контролните органи на пътя какво да създадат при усложнена конюнктура – да се върнат или да изчакат почистването, сподели Терзийски.

Относно пътя към високопланинската спортна база Белмекен ръководителят на АПИ заяви, че при искане от община Велинград Областно пътно ръководство – Пазарджик е в подготвеност да помогне за почистването на пътищата към спортната база. Републиканският път Юндола – Белово, който е в региона, само че не води непосредствено към спортната база, е измит и пристъпен.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР