Най-старият столичен футболен клуб Славия осъди поведението на феновете на

...
Най-старият столичен футболен клуб Славия осъди поведението на феновете на
Коментари Харесай

От Славия обвиняват и МВР за счупените седалки от феновете на ЦСКА София

Най-старият столичен футболен клуб Славия осъди държанието на почитателите на ЦСКА София във вчерашния полуфинален мач за Купата на България. Привържениците на гостите изпотрошиха огромна част от бранш " В " на стадиона в квартал " Овча купел ", макар че тимът им завоюва срещата с 2:0.

От Славия потърсиха отговорност за случилото се в полицейските сили, които участваха на мача, за безучастното им държание и свързаха случилото се с " развихрилата се в последно време " революционна " активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт ".

Ето и цялостния текст на декларацията, оповестена на формалния уебсайт на клуба:

" Ръководството на ПФК Славия 1913 АД остро осъжда държанието и дейностите на почитателите на ЦСКА-София преди, по време и незабавно след края на първия полуфинал за Купата на България сред тимовете на Славия и " алените ". И упорства най-накрая да се потърси отговорност на всички, забъркани в тези безобразия като участници и подстрекатели. Включително и на органите на реда, участвали на мача със задача да предотвратяват и да обезвреждат хулиганските изстъпления в бранш “В ” на трибуните, а не да ги следят и разказват в протоколите. Това бе задача на делегата на БФС, не на полицията, на която нашият клуб заплати петцифрена сума за почасова отплата на всеки еднообразен. За кой ли път отново и още веднъж нямаше нито един гамен, арестуван или глобен?

Не се постанова да прибавяме обстоятелства, свидетелстващи за погрома. В директното телевизионно предаване бяха показани детайлностите. Видяха се добре вилнеещите футболни башибозуци, чуха се обидните им вулгарни викания и припявания. Зрителите от другите трибуни бяха втрещени, а упълномощените за мача скаути от Япония, Нидерландия, Полша и Германия напуснаха прибързано стадиона, явно без никакво стремежи да си напомнят 70-те години на предишния век, когато футболното безчинство в Европа бе в апогея си. Половин век по-късно агитката на ЦСКА-София е цялостна с жалки подражатели, които са на път да унищожават славата и престижа на своя тим и клуб.

Убедени сме, че експанзията на “червените ” почитатели, намерила изява на нашия стадион, е част от развихрилата се в последно време " революционна " активност за централната футболна власт на няколкото досегашни величия в този спорт. И ги питаме - единствено с тях и по този метод ли ще настъпи новото летоброене в българския футбол? ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР