След като преди ден издъхна най-старият мечок в парка край

...
След като преди ден издъхна най-старият мечок в парка край
Коментари Харесай

Умря най-старият мечок в България

След като преди ден издъхна най-старият мечок в парка край Белица – Чарли, броят им там към този момент е 16. Заради мощни болки в костите и ставите, в един миг спрял да се изправя на задните си лапи.

 

Паркът разгласи тъжната новина със особено прощално известие, от което излиза наяве, че Чарли е страдал от мощна вдървеност и е накуцвал със задните крака, които доста бързо прогресирали.

„ Въпреки нашите старания и интензивното здравно лекуване, той не реагира добре на него и трябваше да вземем най-трудното решение – да го пуснем да си отиде “, се споделя в известието.

 

Припомняме, че някогашният „ танцуващ мечок “ бе избавен през 2004 година като животът му преди този момент е бил извънредно тежък и животното е било подложено на безчовечен премеждия. Подобно на други негови събратя, които са били част от жестоката „ развлекателна “ процедура, Чарли е носил халка през носа си и когато не е изпълнявал „ нарежданията “, е бил оковаван до дърво в задния двор на притежателя си.

 

Чарли е измежду първите жители на парка край Белица, където прекарва две десетилетия.

„ Можем да кажем, че той бе същински цар измежду мечките. През последните няколко години гледачите му се грижеха за потребностите му на възрастен мечок с ежедневни извършения и доста лакомства, като му осигуряваха комфортни пространства за отмора и усамотение, колкото е належащо “, се показва още в известието.

 

„ Чарли обичаше водата и всякога, когато в заграждението му имаше поток, той прекарваше дълго време в игри. Преди мечокът беше част от най-стабилната група в парка, само че най-после споделяше заграждението единствено с обичаната си мечка Дана, наслаждавайки се на другарска компания “, приключва информацията на гледачите на Парка за мечки.

Инфо: Уикенд

Тагове: Белица парк мечок Чарли кончина здравословни проблеми
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР