Най-старият оцелял до наши дни екземпляр от модела 911 e

...
Най-старият оцелял до наши дни екземпляр от модела 911 e
Коментари Харесай

Porsche показа най-старото 911

Най-старият оживял до наши дни образец от модела 911 e най-новото попълнение в експозицията на музея на Porsche в Щутгарт. Реликвата, наречена "911 (901 No. 57) – A Legend Takes Off ", ще стане част от галерия, която ще посреща гости от 14 декември до 8 април следващата година.



Колата е една от първите серийни версии на паметния модел, когато той към момента се продава под истинското си име 901. Porsche съумява да продаде извънредно малко такива коли. Едва няколко седмици след старта на производството немците са принудени да трансформират названието поради патентни разногласия с Peugeot.



Червеното купе е намерено през 2014 година в зарязан склад на телевизия, която снимала предаване за 911 през 60-те години на предишния век. След като научили за автомобила, от Porsche го откупили на цена, избрана от самостоятелен специалист, и незабавно го пратили за реституция.



901-ицата е възстановявана педантично в продължение на 3 години. За да възвърнат истинското ѝ положение, немците били принудени да вземат някои елементи по каросерията и елементи от други коли от същата ера.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР