Най-скъпият хляб в света е дело на испански хлебар, който

...
Най-скъпият хляб в света е дело на испански хлебар, който
Коментари Харесай

Най-скъпият хляб в света

Най-скъпият самун в света е дело на испански хлебар, който твърди, че тестото е премесено с ядливо злато. В хляба се съдържат единствено здравословни артикули – хлебарят изяснява, че го е направил с обезводнена спелта, царевична мая и мед.

Най-ценната му съставна част е златен прашец, който се съдържал освен навътре в изделието – хлябът бил поръсен и извън със златото. Всеки мераклия да опита това тестено произведение, би трябвало да заплати 117 евро за 400 грама самун.

Създател на тестеното прелъщение е Хуан Мануел Морено, който е роден в испанското село Алгатосин, област Малага. Пекарницата, където работи Хуан е в действителност фамилен бизнес – основана е още през 1940 година в Алгатосин и се споделя „ Пин Пиня ".

Златото, което е вложено в хляба, може и да не му придава някакъв извънреден привкус, само че самият факт, че е в изделието е задоволителен, с цел да придаде разкош и особена изисканост на тестеното произведение, твърди Хуан.

Според него доста хора, които имат изтънчен усет и се интересуват от сходни забавни и ексцентрични оферти, ще оценят това, което е направил.

 Хляб

Новият самун ще бъде предлаган единствено от избрана верига магазини и на избрани клиенти – тестеното произведение със злато ще бъде продавано на арабски, китайски и съветски клиенти.

Смята се, че клиентите, които ще купуват от хляба, ще са хора с висока покупателна дарба, живеещи в Коста дел Сол – там постоянно се интересували от сходни артикули.

Ресторант в Серания де Ронда също е показал сериозен интерес към хляба и е напълно евентуално от заведението да го включат в менюто си.

Създателят на хляба със злато изяснява, че се е въодушевил да сътвори този артикул, откакто видял в малко магазинче в Алаурин де ла Торре да продават най-скъпото кафе в света.

Тогава той потърсил най-хубавите съставки и решил да създаде най-скъпия самун в света в фамилната пекарна „ Пин Пиня “. Хлябът е показан от хлебаря в Малага.

За феновете на лукса е и ресторантът, който напълно скоро ще се слави като най-скъпото заведение в света.

Още през идната година в Ибиса ще отвори порти ресторант, в който единствено едно ястие, което е задоволително за един човек, ще бъде на цена от 2075 $.

В заведението, чието име е SubilMotion, ще се оферират единствено най-изтънчените ястия на света.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР