Най-сензационният мач не само за сезона, но и за последните

...
Най-сензационният мач не само за сезона, но и за последните
Коментари Харесай

Историческо: Пирин пренаписа историята и нанесе невиждан срам на Лудогорец

Най-сензационният мач освен за сезона, само че и за последните няколко години е реалност. Шампионът и хегемон у нас за първи път в историята си позволи 5 гола като хазаин, а в последна сметка загуби със зрелищното 3:5 от предпоследния в класирането на Първа лига - Пирин (Благоевград).
" Орлетата " излязоха напред с 4:0 и се трансфораха в единствения тим, който е повеждал с подобен резултат на " орлите ", както и едвам третият, който вкарва 4 в Разград на Лудогорец (преди това Литекс и Базел са го правили).

Пирин поведе с 2:0 още през първото полувреме, само че най-зрелищното занапред предстоеше. Секунди след началото на втората част те направиха задатъка си типичен, а в 70-ата минута той бе към този момент 0:4. Последваха мощни минути за домакина, който вкара 3 гола и в 90-ата минута виждаше чудото.
Трябва да отбележим, че второто им попадение (89`) бе от дузпа, вкарана от Десподов. Тя обаче бе отсъдена за несъществуващо нарушаване против Чибота, който очевидно симулира. Странно за какво, само че ВАР не анулира решението на основния арбитър.
Техните очаквания за знамение обаче бързо бяха прекършени, откакто във втората минута от добавеното време Бенгюзов вкара топката на опразнената врата, откакто преди този момент Кахлина отрази удар на негов съотборник.
Това е първи триумф на Пирин над този конкурент десетата им среща - до този миг " орлетата " имаха единствено 2 равенства и цели 7 загуби от " орлите ".

Сезонът за Пирин (Благоевград) завърши, само че Лудогорец ще има още един дуел - против преследвача си ЦСКА в отсрочен мач от първите кръгове. Той ще бъде финален в българския хайлайф за тази година и ще се състои на 20 декември (понеделник).
СЪСТАВИ
Лудогорец: Кахлина, Пинас, Вердон, Пластун, Икоко, Баджи, Кафумана, Десподов, Ротариу, Соуса, Ихиньо
Пирин (Благоевград): Хегелман, Дюлгеров, Карачанаков, Станоев, Брахими, Бодуров, Занев, Йорданов, Дяков, Николов, Хубчев
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
15` - 0:1! Изненадващо на фона на събитията досега и контрола на Лудогорец - Пирин поведе в резултата. Христофор Хубчев се извиси добре от ъглов удар и откри топката с глава, с цел да не остави шансове за интервенция на Кахлина.
Най-добрият късмет за гол пред домакините пристигна в 29-ата минута, когато футболистите на Лудогорец разиграха технично с едно допиране в наказателното поле, само че най-после състезател на гостите се намеси и изкара в ъглов удар.
Минутка по-късно Десподов опита пряк изстрел от далечна отдалеченост от директен свободен удар и му се получи сносно, само че вратарят Хегелман избави с една ръка.
39` - 0:2! Станоев смъкна към Брахими, който се размина с топката. Вердон обаче не го стори и я засече по доста безразсъден и несъответстващ метод в своята врата, без да остави никакви шансове на вратаря ( ).
46` - 0:3! Още при започване на втората част шокът за първенеца стана още по-внушителен. Карачанаков изведе технично Брахими в наказателното поле, а той пое и напредна с малко, след което стреля от близко и преодоля излезлия Хегелман.
Малко по-късно Лудогорец можеше да върне едно попадение. Десподов изведе Марин, само че той се забави със своя удар, което разреши на Хегелман да реагира и да съкрати ъгъла, а след това и да избави.
70` - 0:4! Брахими бе изведен, навлезе в наказателното поле, замахна с лъжливо придвижване, а по-късно не остави шансове на Кахлина. Първоначално голът бе неуместно анулиран " поради засада ", само че повторенията демонстрираха, че обстановката бе напълно постоянно и Брахими бе затрупан с най-малко 1 метър.
77` - 1:4! Централният защитник Вердон стреля от междинна отдалеченост. Ударът му нито бе мощен, нито толкоз акуратен, само че вратарска неточност на Хегелман разреши на домакините да понижат изоставането си.
89` - 2:4! Твърде лека дузпа за Лудогорец, която въпреки всичко не бе анулирана от ВАР. Десподов я вкара и понижи изоставането.
90` - 3:4! Каули понижи след свалена топка от Вердон.
90 + 2` - 3:5! С контраофанзива Пирин си върна преднината от два гола. Бенгюзов довкара на опразнената врата след избавяне на Кахлина.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
" Орлетата " са окрилени от раздялата с досегашния си ментор Уорън Фийни и записаха влиятелно тъждество против втория във краткотрайното класиране ЦСКА в последния кръг, когато Станислав Манолев (бивш състезател на ЦСКА и Лудогорец) вкара в последните секунди.
Точката обаче е извънредно незадоволителна за Пирин, който е на цели 5 точки от 12-ия в класирането Локомотив (София). Лудогорец пък върви решително и записа 3 следващи победи след онази изненадваща загуба от ЦСКА 1948.
При първата среща сред тези тимове през сезона " орлите " надвиха с 3:1 в Благоевград. Двата тима са се срещали общо 9 пъти в историята, а Пирин към момента няма триумф, добирайки се до единствено 2 равенства и записвайки цели 7 провали.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР