Най-съществената промяна на отиващото си правителство беше премахването на ужасната

...
Най-съществената промяна на отиващото си правителство беше премахването на ужасната
Коментари Харесай

Проф. Пиргова: Отиващото си правителство премахна рекета над бизнеса

Най-съществената смяна на отиващото си държавно управление беше премахването на ужасната процедура да се рекетират предприемачи. Това сподели политологът проф. Мария Пиргова в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ за политическата конюнктура у нас. По думите ѝ наследството, оставено от отиващото си държавно управление, е спорно.

Най-голямата смяна, която се усети във вътрешен проект, е във връзка с бизнеса, означи тя. „ Във вътрешната политика държавното управление се опита да направи промени и мисля, че най-съществената от тях беше премахването на тази ужасна процедура да се рекетират предприемачи, да има портрети на Бойко Борисов във всеки фризьорски салон надали не. В противоположен случай Национална агенция за приходите взимаше на прицел даденото дружество. Така че бизнесът се освободи, бизнесът не се опасява от това, че ще му го вземат или ще го нарочат от Национална агенция за приходите “ съобщи тя.

Политологът сподели, че Национална агенция за приходите към този момент не е „ Икономическа полиция “, а е естествена държавна институция.

Проф. Пиргова разяснява, че държавното управление в оставка с изключение на разтурянето на Специализирания съд и прокуратура, не е съумяло да реализира повече в правосъдната промяна. " Те се пробваха да създадат КОНПИ паралелна прокуратура – не съумяха. И мисля, че доста бързо потеглиха да задоволяват и лични ползи. Аз персонално не чаках да има толкоз напориста борба за изпъждане от полето на енергетиката на „ Газпром “, разяснява още тя.

„ Говорят за диверсификация, а на процедура вършат премахването на един снабдител за сметка на различен, което отново не е диверсификация, а е покоряване към този момент на различен снабдител по същия метод, без баланс. Трябваше да търсят баланс сред „ Газпром “ и други снабдители, да ги създадат взаимно заменяеми, само че и за това нямаха запас “, разясни проф. Пиргова.

Според нея по тази линия са създали огромната си неточност да назначат за началник на „ Булгаргаз “ някогашния шеф на компанията МЕТ, която е медиатор сред Гърция и България в доставките на газ. „ Стана ясно за всички, че газа, който се доставя, е от „ Газпром “, единствено че с 30% по-скъпа, и че членове на държавното управление, изключително финансовият министър Асен Василев, задоволява лични упоритости за сметка на българския бизнес на първо място и на българския жител “, добави политологът.

А съгласно проф. Пиргова като равносметка във външната политика тя дефинира постигнатото като „ извънредно негативно салдо “. „ България скапе връзките си с Русия по бих споделила не политически, а някакъв гаменски метод “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР