Най-рисковата група е 70+Прости съвети при първи грипни симптоми даде

...
Най-рисковата група е 70+Прости съвети при първи грипни симптоми даде
Коментари Харесай

Боли ви гърлото-лимон след закуска

Най-рисковата група е 70+

Прости препоръки при първи грипни признаци даде проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и зам.-шеф на националния спешен щаб за ковид..

" За разлика от грипа коронавирусът се развива минимум 4 дни, първо хрема, гърло. Много значимо е човек, когато го заболи гърло незабавно да вземе ограничения - след закуска лимон, в това число и за ковид ”, сподели проф. Кантарджиев в ефира на бТВ. И добави: „ Поради особеностите си този мутирал вирус визира дълбоките отдели на дихателната система. При първи признаци би трябвало да се вземат ограничения - неголеми количества парацетамол, добави професорът. Той удостовери, че ибупрофенът оказва помощ . На въпрос правилно ли е, че коронавирусът минава без температура, професорът отговори: Тогава за какво в целия свят мерят температурата?

При 49 живи пациенти с открит ковид COVID-19, няма нито един, който да е сериозно положение, сподели проф. Тодор Кантарджиев. „ Мнозинството от болните са в положително положение, към този момент нямаме пациент, който да е в някакво сериозно положение “, изясни той. Възрастната жена в Габрово, която беше в по-сериозно положение, се е подобрила внезапно след плеврална пункция. Най-младият пациент е на 4 година и е приет в болница с родителите си.

Проф. Кантарджиев акцентира, че съгласно китайските данни, основани на 70 000 случая, най-рискова е възрастовата група 70+. По-ниска е смъртността при пациентите над 60 години, а при по-младите процентът е доста по-нисък. Затова и китайското проучване на заболяването и новите указания на СЗО ясно показват, че възрастните хора с хронични болести в най-вече случаи се постанова да бъдат лекувани в болнични условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР