Най-рейтинговият политик от последния парламент става на 99 процента лидер

...
Най-рейтинговият политик от последния парламент става на 99 процента лидер
Коментари Харесай

Никола Минчев води листата на ПП в Пловдив и Кърджали, Бойко Рашков- в Перник


Най-рейтинговият политик от последния парламент става на 99 % водач на листата на „ “ за Пловдив, твърди „ Марица “.

Това няма да бъде променено, даже в случай че Политическа партия се яви взаимно с „ “.

Изненадващата промяна на родения в Пловдив някогашен министър председател с в 16-и МИР е обвързвана с няколко аргументи. Едната е, че той завоюва доста благосклонности около показното му събаряне от шефския пост в Народното събрание, изкарало хиляди по жълтите павета. Така сигурно ще притегли солидна поддръжка в Пловдив, а Петков може да дърпа листата на Политическа партия в различен район.  

Бившият началник на Народното събрание ще поведе и листата в Кърджали, тъй като от „ Промяната “ не виждат кой различен може да измъкне едно място в бастиона на. На последните избори хората на Доган взеха 4 мандата, а „ “ пребори за петия.

Всъщност най-голяма опозиция против решението Минчев да води в Пловдив и Кърджали пристигнала от пернишката организация на " Промяната ".  Оттам били изрично срещу тяхното момче да не води локалната листа. В последна сметка след огромни ангажименти рокадата била преглътната.

Като отплата №1 на „ Промяната “ в миньорския град става.

Други съществени разбърквания  в листите на Политическа партия за Пловдив и региона няма да има. Професор Христо Даскалов остава втори в градската листа, трети е локалният водач Росен Костурков, следват някогашните депутати Николай Ангов и Венцислава Любенова.

В Пловдив-област лидер на „ Промяната “ е Костурков, само че като огромен коз се счита поставеният под №2 втори някогашен зам.-министър на земеделето Иван Христанов. Той се прочу с отказания рушвет за половин милион, препоръчан му, с цел да остави частната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". За Политическа партия Христанов е жива емблема на битката с корупцията, което се чака да завоюва благосклонности. 

На трето и четвърто място в Пловдив област евентуално ще са също някогашните депутати Стою Стоев и Гергана Данева. В партията на харвардци към този момент са стиковали позициите и в останалите изборни региони.

Съпредседателят на Политическа партия ще води в Хасково и изрично ще влезе от листата на родния му град. Михал Камбарев е сигурен лидер за Смолян, а Ивайло Шотев в Пазарджик.

Бившият министър на образованието отива в Шумен, където „ Промяната “ няма мощни позиции. Интересното е също, че лидерът на варненската листа на Политическа партия –, ще оглави и листата на кандидат-депутатите в Търговище. Там водеше Александра Милчева, само че тя роди безусловно в последните дни на Народното събрание.

Интересно е също, че отцепниците от Има Такъв Народ получават две лидерски места в листите и най-малко още две избираеми позиция. Бившият състезателен министър ще води в Габрово – родният град на майка му. Руди няма по какъв начин да е водач в Плевен, защото там Политическа партия разполагат с Иван Христанов, индивидът, разрушил схемата на „ Капитан Андреево “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР