Датската група за корабоплаване и логистика А.П. Мьолер-Мерск (A.P. Moller-Maersk),

...
Датската група за корабоплаване и логистика А.П. Мьолер-Мерск (A.P. Moller-Maersk),
Коментари Харесай

Спад на приходите на корабната компания Мерск през първото тримесечие на 2024 г.

Датската група за мореплаване и логистика " А.П. Мьолер-Мерск " (A.P. Moller-Maersk), известна с комерсиалното име " Мерск ", регистрира през днешния ден доходи за първото тримесечие на 2024 година, които са над упованията на анализаторите, само че са по-ниски от същия интервал на 2023 година, съобщи Ройтерс.

Приходите на групата за януари-март доближават 12,4 милиарда $ при 14,2 милиарда $ през същия интервал на предходната година, се показва във финансовия доклад на корабната компания. 

Тя обаче покачва долната граница на предстоящата си облага за цялата година на фона на нарасналото търсене на нейните услуги. " Мерск " чака облагата й преди лихви, налози и отчитане на амортизации (EBITDA) да доближи сред 4 и 6 милиарда $ през 2024 година Предишната прогноза на компанията беше за облага сред 1 и 6 милиарда $.

Сред аргументите за усъвършенстваната прогноза е повишаването на транспорта по море на контейнери за товари. Това става макар проблемите, пред които е изправено комерсиалното мореплаване поради продължаващите офанзиви против кораби в Червено море от страна на екстремисткото ислямистко придвижване на хусите в Йемен. На този декор компанията пренасочва огромна част от контейнеровозите си, които плават сред пристанища в Азия и Европа, от Суецкия канал към доста по-дългия морски маршрут, който минава около нос Добра вяра, ситуиран в най-южната част на Африка. 

" Търсенето (на нашите услуги - бел. ред.) се насочва към горната граница на прогнозата ни за напредък на нашия пазарен дял. Условията за мореплаване в Червено море остават комплицирани ". Това се показва в известие на Винсент Клерк, основен изпълнителен шеф на групата " А.П. Мьолер-Мерск ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР