Най-рано от следващата седмица държавните работниците ще имат възможност да

...
Най-рано от следващата седмица държавните работниците ще имат възможност да
Коментари Харесай

Доц. Драганов: От следващата седмица работниците ще могат да ходят на почивка с ваучери

Най-рано от идната седмица държавните служащите ще имат опция да употребяват ваучерите за храна за отмора. Това изясни доцент Румен Драганов, шеф на Института за оценка и разбори в туризма в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS.

“За първи път тези ваучери ще служат и за отмора. Хотелиерите, които желаят да ги одобряват, би трябвало да се извърнат към компаниите, които се занимават с дистрибуция на ваучери”, изясни Драганов и добави, че системата “трябва да се задейства незабавно”.

По думите на доцент Драганов опцията българите да вървят на отмора с ваучери би могла да донесе към 300 млн. лв. на българския туризъм.

Драганов дефинира летния сезон като по-силен, по отношение на 2020г. и 2021г. “На юг и на север е цялостно и с българи, и с чужденци. Очакваме през цялата година да се осъществят към 28 млн. пътувания, от които близо 7 млн. ще бъдат в чужбина”, разясни специалистът и добави, че досега се регистрира към 110% растеж на пътуванията в чужбина по отношение на същите месеци предходната година.

Числата обаче са под равнищата на 2019г. “Най-вероятно ще приключим годината с към 14% по-малко от това, което е било през 2019 г.”, сподели Драганов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР