Най-предпочитаните от българските ученици са училищата и колежите във Великобритания,

...
Най-предпочитаните от българските ученици са училищата и колежите във Великобритания,
Коментари Харесай

Все повече родители изпращат децата си да учат в чужбина още след 7 клас

Най-предпочитаните от българските възпитаници са учебните заведения и колежите във Англия, Италия и Испания

35% повече искащи да продължат междинното си обучение в чужбина през предходната година спрямо предходната. Това регистрират организации за образование зад граница. Най-предпочитаните от българските възпитаници са учебните заведения и колежите във Англия, Италия и Испания, предава.

За да учи Бизнес, стопанска система и британска литература, в десети клас Петя отпътува за Лондон.

„ Можех да специализирам в избрани сфери като бизнес, стопанска система, британска литература. Можех да се занимавам с репортерство на вести, предприемаческо общество “, споделя тя.

Повечето наши гимназисти зад граница избират стопански специалности, регистрират от организация за обучение в чужбина. Една трета от всички отпътуват със стипендия до 50% от таксата за образование.

„ За Европа цялостната такса за образование, включваща образование и настаняване, е в рамките сред 30 и 35 хиляди евро. В Ирландия се оказа, че учебните заведения са по-достъпни и там може да спадне до 20-25 хиляди евро “, разяснява Таня Илиева, управител „ Средно образовани “ в организация за обучение в чужбина.

Над половината от младежите ни в чужбина са на възраст към 16 години, само че от ден на ден родители обмислят да изпратят децата си още след VII клас. Такъв е казусът на Елица, чиято щерка през днешния ден учи в Кеймбридж.

„ Най-добрата инвестиция е в образованието на децата, защото по този начин те могат да следват пътя и фантазиите си, без значение какво се случва по света. Стават готови за тези нови времена, в които живеем “, изяснява майката.

Поглеждайки висшето обучение, най-предпочитаната страна от българските кандидат-студенти е Нидерландия, следвана от Германия, Австрия и Англия.

Все повече избират да аплайват по едно и също време в две или повече страни. Най-често в Нидерландия и Англия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР