Най-после сняг заваля и в Пловдив. В момента температурата на

...
Най-после сняг заваля и в Пловдив. В момента температурата на
Коментари Харесай

Сняг заваля и в Пловдив! Синоптиците: Ще натрупа!

Най-после сняг заваля и в Пловдив. В момента температурата на въздуха в града е два градуса, само че се усеща като минус два съгласно синоптиците. 

До края на деня времето ще бъде облачно с повсеместни превалявания, като на всички места дъждът ще премине в сняг. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна завивка. С сдържан, в източната половина от страната и мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух.

През нощта в родопската част на региона ще вали изобилен сняг и снежната завивка ще се усили с нови 20-30 см. В утринните часове снеговалежът ще спре. За на следващия ден в действие е жълт код за значителни превалявания за Пловдивско.

Всички улици в Пловдив тази нощ ще бъдат обработени против замръзване, осведоми шефът на Оперативна програма " Чистота “ . 

Според метеорологичните прогнози се чака до 18:00 часа дъждът да премине в сняг, а температурите внезапно да се намалят под нула градуса. Веднага откакто намалее автомобилният трафик, профилираните камиони разпръсквачи ще обработят със сол всички пътни трасета. 

Георгиев увери, че всички екипи, включени в денонощното зимно дежурство, са разполагаем. В наличност има и задоволително противообледенителни материали – сол и калциев дихлорид.

От Община Пловдив приканват жителите да бъдат деликатни на пътя, а водачите да карат със съобразена скорост и зимни гуми.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР