Най-популярният нигерийски футболист, играл някога у нас, е арестуван заради

...
Най-популярният нигерийски футболист, играл някога у нас, е арестуван заради
Коментари Харесай

Арестуваха шампион с Левски за измами с банкови карти

Най-популярният нигерийски футболист, играл в миналото у нас, е задържан поради измами с банкови карти. Екундайо Джайеоба се намира в следствения арест в София, осведоми "Витоша Нюз ". Двукратният първенец на България с "Левски " е обвинен, че е част от тайфа, занимаваща се точно с този тип незаконна активност.
По първична информация, през неговата банкова сметка прекосявали транзакциите на измамниците. Предстои да се обяснява виновността му в тази ситуация.
Информацията беше доказана и от футболния клуб, където Дайо играеше до неотдавна.
"Да, Джайеоба беше арестуван. Казват, че е за измами с карти. Много противен случай. Жалко, че по този начин се случи. Дайо е доста свестно момче и добър футболист. Беше съществена част от нашия отбор”, разясниха хора от управлението на Гранит (Владая).
Четвъртодивизионният отбор взе участие в столичната АОГ – Юг и е измежду кандидатите за влизане в Югозападната Трета лига.
Нигериецът към този момент 19 години живее и играе в България и се усеща на половина българин. Екундайо Джайеоба е роден на 4 април 1980 година в Лагос (Нигерия). В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), Нютел Юнайтед (Лагос), Велбъжд (Кюстендил), Локомотив (Пд), Левски, Макаби (Херцелия, Израел), Черноморец (бургас), Вихрен (Сандански), Етър (Велико Търново), Доростол (Силистра), Витоша (Бистрица), Марек (Дупница) и Струмска популярност (Радомир).
Трикратен първенец на България (2004 с Локомотив Пд, а с Левски - 2006 и 2007 г.). Носител на Купата на България (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните задгранични футболисти, играли у нас. В „ А “ група има 154 мача и 39 гола.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР