Най-полезен е чесновият сок, който се отцежда от чесновите глави

...
Най-полезен е чесновият сок, който се отцежда от чесновите глави
Коментари Харесай

Ползата от чесновия сок

Най-полезен е чесновият сок, който се отцежда от чесновите глави през септември. В състава на чесъна влизат глюкозид, алиин и други сяросъдържащи субстанции.

В чесъна има и доста други потребни субстанции – фитостерини, полизахариди, инулин, витамините С, D, В и РР, органични киселини, йод, калций и магнезий.

Сокът от чесън е потребен при обща уязвимост, хипертония, атеросклероза, бодърствуване, ревматизъм, ангина, ентерити, колити. Сокът от чесън подтиква апетита.

Сокът от чесън е потребен за стимулацията на стомашния сок, той работи като диуретик и отстранява непотребната течност от организма. Сокът от чесън почиства бронхите.

Той спомага за изхвърлянето на отрови през порите на кожата. Сокът от чесън е неразрешен за консумация при заболявания на бъбреците, както и при епилепсия.

 Лук

Сокът от чесън е целесъобразно да се употребява в доста дребни количества, по една чаена лъжичка сок, смесена с една чаена лъжичка мед. Сокът се употребява след хранене.

Сокът от лук е най-полезен, когато се изстисква от пресни глави лук. В сока от лук се съдържат разнообразни типове витамини, минерални соли, калий, фосфор и желязо.

Сокът от лук работи като противогрипно, диуретично и разхлабващо средство. Той спомага за опазване на зъбите, покачва апетита, усъвършенства храносмилането.

Освен това сокът от лук усъвършенства зрението, спомага за изхвърлянето на песъчинки при бъбречно-каменна болест. Той се предлага при хрема, намаляване, главоболие.

Сокът от лук е прелестно средство за възстановяване на положението на косата. Той се употребява по една супена лъжица, смесена с една супена лъжица мед, след хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР