Най-обидното беше говоренето на малко име, ставането на името ми

...
Най-обидното беше говоренето на малко име, ставането на името ми
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Обидена съм, че името ми се превърна в нарицателно

Най-обидното беше говоренето на малко име, ставането на името ми като нарицателно, без нкой да пожелае да се срещнем, да беседва с мен. да види фирмите ми. Процедурата тече повече от година. Никой до този миг не ни потърси и не попита какви сме. Ако някой е имал терзания можеше да пристигна. Намираме се в законова страна, пазарна стопанска система, не могат да бъдат лимитирани по този метод правата на вложителите. Ако се връщаме към национализация това са едни далечни и тъмни времена. Това съобщи пред NOVA новата собственичка на активите на ЧЕЗ в България - Гинка Върбакова

Ако договорката сред компанията й "Инерком " и ЧЕЗ бъде възпрепятствана, това ще е нарушение на капиталовия интерес, счита Върбакова.

Тя увери, че промяната на собствеността на ЧЕЗ не трансформира по никакъв метод услугата, която крайният консуматор ще получава, нито цената, която ще заплаща.

Фирмата "Инерком " била 100% нейна благосъстоятелност. Върбакова от 20 година се занимавала с частен бизнес, а от 10 с енергетика, и в частност с фотоволтаици, твърди самата тя.

"Аз съм едноличният притежател на фирмите. Това се вижда от Търговския регистър”, съобщи Върбакова.

Тя не съумя да изясни за какво чешката страна е избрала точно нейната компания

"Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем. По принцип при подобен тип финансиране, тъй като покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още, за жалост, не мога да разкрия”, уточни Гинка Върбакова.

Тя обаче призна, че компанията, която взе участие в процедурата, е на 1 година: "Това е компания, зад която стоят моите компании. Фирмата е основана особено за договорката. Затова тя няма опит и е с капитал от 50 хиляди лв.. Според българското законодателство, тя можеше да е и с 2 лв. капитал ".

„ Практиката е при подобен тип финансиране да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди практика”. И добави, че активите на нейните компании се правят оценка на към 100 милиона лв.. ", изясни Върбакова за метода, по който ще финансира договорката.

"Нашето име беше в медиите от една година. И до момента никой не ни потърси, с цел да ни попита кои сме ", възмути се дамата.

Тя призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено. Но отхвърли изказванията, че Петкова е помогнала по някакъв метод в реализирането на договорката за продажбата на ЧЕЗ

„ Цялата договорка се организира под чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна сделка”, уточни Върбакова

На въпрос "милионерка ли е ", тя отговори позитивно. По думите й активите на нейните компании се правят оценка на 100 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР