Най-новият филм на Павел Лунгин Дама пика“ ще има прожекция

...
Най-новият филм на Павел Лунгин Дама пика“ ще има прожекция
Коментари Харесай

Петък 13 и други специални събития със CineLibri 2017

Най-новият филм на Павел Лунгин „ Дама пика “ ще има прожекция в зала „ България “ в навечерието на 80-годишнината ѝ на 13 октомври. Ще участва и огромният съветски режисьор. Същата вечер отново там оркестърът на Софийската филхармония ще извърши две арии от едноименната опера на Чайковски „ Дама пика “.
Две холандски церемония вечери са включени в киноафиша на CineLibri 2017 – с цялостното творчество на Херман Кох, преди прожекцията на кино лентата по книгата му „ Вечерята “, както и представянето на холандската кандидатура за миналогодишните награди „ Оскар “ – кино лентата „ Тонио “.
В рамките на седмицата на италианския език по света, обвързвана с киното, ще забележим три италиански кино лентата. Предстои и гледка, отдадена на творчеството на Фолкер Шльондорф – един от най-големите модерни немски режисьори. Той също ще бъде посетител на фестивала. В партньорство с Руския културно-информационен център в София, на CineLibri 2017 ще бъде показан и нов алманах с белетристичните шедьоври на Чехов, както и три от най-хубавите международни екранизации по творбите му – „ Вуйчо Ваньо “, „ Палата номер 6 “ и „ Незавършена пиеса за механично пиано “.
Входът в Руския културно-информационен център за събитията на фестивала е свободен.
Още за програмата на CineLibri 2017, който се открива на следващия ден в София, чуйте диалог в „ Артефир ” с Кремена Димитрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР