В навечерието на Великден – български автори на жанрова проза

...
В навечерието на Великден – български автори на жанрова проза
Коментари Харесай

Антологията „Възкресения“: 12 български автори се обединиха в обща книга

В навечерието на Великден – български създатели на жанрова прозаичност се сплотиха в тематичен алманах, който носи името „ Възкресение “. В студиото на „ Добро утро, Европа “ гостуваха съставителят на антологията и създател на един от разказите Благой Иванов, както и писателят Марин Трошанов, който също има роман в сборника.

 

„ Първоначалната концепция бяха създателите да са най-малко 10, тъй като е положително число, закръгля нещата, само че в процеса си споделих, че в случай че ще е концептуална цялата тази работа, дано да бъдат 12, точно като апостолите. Основното нещо беше в действителност да събера качествени създатели. Те не са 12, тъй като би трябвало да са повече от 10. Те са 12, тъй като в действителност тези 12 писателя имат място там “, изясни Иванов.

„ Моят роман е написан особено за сборника. Беше извънредно наслаждение да се включа, тъй като считам, че има потребност от подобен план. Вярвам, че българската фантастична литература би трябвало да изживее своето възобновление или възкресение и таман това е един добър мотив, когато има един тип подтик на жанра, когато излизат все по-добри и забавни неща и когато публиката чака повече и все по-качествени произведения, да създадем нещо дружно “, сподели Мартин Трошанов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР