Най-нови образци натовско въоръжение бяха открити в складове на терористите

...
Най-нови образци натовско въоръжение бяха открити в складове на терористите
Коментари Харесай

Терористите от Ислямска държава воювали с въоръжения на НАТО


Най-нови мостри натовско въоръжение бяха открити в хранилища на терористите от „ Ислямска страна “ в град Меядин, съобщи сирийският военачалник Хасан Сухейл.

„ Ще ни трябват минимум шест дни, с цел да бъдат изнесени всички тези титли, които екстремистите от ИД оставиха тук при бягството си. Тук има доста оръжия и разнообразни системи за връзка, които са задгранично произвеждане “, сподели Сухейл.

Военните демонстрираха на публицистите системи за сателитна връзка, радиолокационно съоръжение, медицински принадлежности и завод за произвеждане на безпилотници с десетки подготвени дронове. Терористите са ги употребявали за разузнаване и бомбени удари.

Сирийският военачалник означи, че по-голямата част от арсенала на терористите се състои от оръжия, признати на въоръжение в страните от НАТО. В складовете на ИД бяха открити 155-милиметрова английска гаубица, създадена през 2011 година, съобщи БГНЕС.

„ Пленихме най-нови мостри оръжия, които са произвеждане на Съединени американски щати, Белгия и Великобритании, те са на въоръжение в страните от НАТО “, добави Сухейл.
Град Меядин се намира на 40 км югоизточно от административния център на провинция Дейр ез Зор. Той бе един от най-укрепените пунктове на терористите в източната част на Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР