Най-новата виртуална електроцентрала на Tesla е в Япония. Компанията обяви

...
Най-новата виртуална електроцентрала на Tesla е в Япония. Компанията обяви
Коментари Харесай

Tesla построи виртуална електроцентрала в Япония

Най-новата виртуална електроцентрала на Tesla е в Япония. Компанията разгласи в петък, че конфигурира батериите си Powerwall в домове на остров Miyako-jima от 2021 година насам и към този момент има над 300. Това е най-голямата комерсиална виртуална електроцентрала в Япония.

Виртуалните електроцентрали черпят от слънчеви панели и акумулатори в частни домове. Хората могат да се записват, с цел да изпращат мощности към електрическата мрежа в техния регион, като я подкрепят в обстановки, когато е изложена на риск от прекъсване на тока. Мрежата може да употребява тази мощ, вместо да тегли от газовите електроцентрали, които нормално се употребяват, когато зареждането е под въпрос.

Виртуалната електроцентрала е основана на стратегия на локалната енергийна компания в Miyako-jima, Miyakojima Mirai Energy Co, която конфигурира слънчеви панели и акумулаторни акумулатори гратис.

Tesla към този момент има виртуални електроцентрали, работещи в Калифорния и Австралия, и работи върху стартирането на такава в Тексас – където вижда опция да добави нов източник на сила към постоянно ненадеждна мрежа. В Калифорния хората с конфигурирани Powerwalls в домовете си могат да получат 2 $ за всеки киловатчас, върнат назад в мрежата по време на изключителни обстановки или интервали на огромно търсене.

Хората, живеещи на Miyako-jima, имат чести спирания на електрозахранването по време на тайфуни, а Powerwalls оказват помощ за поддържане на осветлението в обособените домове. „ По време на тайфуни има електричество, а хладилниците могат да се употребяват както нормално “, сподели клиент на Powerwall във видео, оповестено от Tesla.

Tesla съобщи, че възнамерява да конфигурира 400 Powerwall устройства до края на годината и 600 устройства до края на 2023 година След това компанията възнамерява да се разшири до останалата част от префектура Окинава, която обгръща съзвездието от острови, разпростряли се сред японския континент и Тайван.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР