Най-новата линия флагмански смартфони на Samsung, лансирани в края на

...
Най-новата линия флагмански смартфони на Samsung, лансирани в края на
Коментари Харесай

Серията Samsung Galaxy S21 е изгубила половината от стойността си от януари досега

Най-новата линия флагмански смарт телефони на Samsung, стартирани в края на месец януари, са изгубили към половината от пазарната си стойност, съгласно изследване, оповестено в сряда от Sell Cell, уебсайт, който разрешава на потребителите да продадат старите си и ненужни смарт телефони, както и да изгубят такива. Най-голяма загуба на пазарната стойност се регистрира при Galaxy S21 с 5G и 256GB вътрешна памет, който за към три месеца към този момент е изгубил към 57% от цената си, на база на пазарната цена, на която се продават смарт телефоните в уеб страницата и цената, на която техните продавачи са ги закупили като чисто нови от комерсиалната мрежа. По-малка, само че към момента колосална, е загубата на цената на 128GB версията на същия смарт телефон – 51%. Това значи, че в случай че сте закупили Samsung Galaxy S21 5G със 128GB памет на цена от 999 щатски $ като чисто нов, ще можете да го препродадете на цена от към 429 щатски $ – доста подриване на цената за смарт телефон, показан едвам преди три месеца.

Galaxy S21 + 5G коства към 50% по-малко за версията с 256GB и 45% по-малко за версията със 128GB. Galaxy S21 Ultra губи минимум от цената си спрямо останалите модели, само че въпреки всичко коства 47% по-малко на вторичния пазар и с 53% по-малко за 256GB модела.

„ Въпреки че стартираха на пазара едвам през януари 2021 година, всички телефони от серията изгубиха към 50% от пазарната си стойност “, се споделя в отчета на Sell Cell. „ Това е забележителна загуба, като се има поради, че смарт телефоните са на пазара от единствено три месеца “, допълват от портала.

Въпреки това, не може да се каже, че загубата на пазарна стойност на вторичния пазар е характерна само за серията Galaxy S21 на Samsung. Флагманските смарт телефони са едни от най-бързо обезценяващите се артикули на пазара въобще, освен това от години. Въпреки това, по-бързото обезценяване тази година би могло да се дължи на финансовите усложнения поради пандемията от COVID-19, които понижиха покупателната дарба на потребителите, което докара до фрапантни промени на вторичния пазар, където потребителите имат доста по-голямо въздействие върху цената на продуктите, както и могат доста по-директно да изразят желанията си за цената, която са подготвени да платят за дадени артикули втора употреба, в сравнение с първичния пазар. В последна сметка, на пазара втора употреба постоянно се продават до няколко десетки броя от един и същи модел артикул, което дава огромни благоприятни условия за съглашения за цената сред консуматори и продавачи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР