Най-напредналият“ хуманоиден робот в света Амека разкри какъв според нея

...
Най-напредналият“ хуманоиден робот в света Амека разкри какъв според нея
Коментари Харесай

Какво прогнозира робот за света след 100 години

Най-напредналият “ хуманоиден робот в света " Амека разкри какъв съгласно нея ще бъде животът след 100 години и ще бъде ли превзет от роботи. 

За благополучие, прогнозите на Амека сочат, че бъдещето наподобява ярко - и светът няма да бъде високомерен от роботи. „ След 100 години имам вяра, че човечеството ще бъде на доста по-добро място “, изясни роботът. 
-->
Амека е рожба на основаната в Корнуол започваща компания Engineered Arts, която я разказва като „ най-напредналия робот в света “.

Роботът безспорно е реален и може да извършва разнообразни изражения на лицето, в това число мигане, стесняване на устни и стесняване на носа – тъкмо като същински човек.

В последното видео, оповестено в YouTube канала на Engineered Arts, роботът е запитан за бъдещето на нашето общество. 

Роботът стопира, с цел да „ намерения “, гледайки нагоре, до момента в който обмисля отговора си. След няколко секунди тя дава отговор: „ След 100 години имам вяра, че човечеството ще бъде на доста по-добро място.

„ Ще сме създали огромни крачки към резистентност и тъждество, като в същото време ще създадем нови технологии, които вършат живота ни по-лесен и по-приятен. 

Когато откриватели питат Амека дали би желала да отиде на друга планета, тя дава отговор: „ Абсолютно. Бих желал да проучвам непознатото и да преживея един нов свят.

Новото видео идва малко откакто артистичните умения на Амека бяха подложени на тестване, защото тя получи задачата да нарисува „ сладко изглеждаща “ котка.

Нейната рисунка е много обикновена, само че тя изглежда впечатлена от своята работа. Говорейки с откривател, тя смело сподели: " Ако не харесвате моето изкуство, евентуално просто не разбирате изкуството. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР