Най-накрая, след драматичният край на 4-годишната Фаза 3 на Marvel

...
Най-накрая, след драматичният край на 4-годишната Фаза 3 на Marvel
Коментари Харесай

SDCC 2019: какво да очакваме отвъд Marvel Phase 4?

Най-накрая, след трагичният завършек на 4-годишната Фаза 3 на Marvel Cinematic Universe и 11-годишната Infinity Saga, включваща общо 23 кино лентата, Marvel разкриха какво можем да чакаме в идващите две години и по какъв начин ще протече Фаза 4. Но на San Diego Comic-Con (SDCC 2019), получихме задоволително подсказки и какво следва оттатък...

Blade
О, да, Blade се завръща и се причислява към MCU! При това, ролята се поема от двукратния притежател на Оскар Махершала Али (Mahershala Ali). За страдание, този филм няма да е част от Фаза 4 и ще се появи най-рано през 2022-ра година.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Fantastic Four
След три разнообразни инкарнации на Fantastic Four на огромния екран – коя от коя по трагична – под лейбъла на Fox, четворката най-сетне се завръща при основателите си от Marvel. Този филм обаче, няма по какъв начин да е част от Фаза 4, защото договорката за поглъщането на Fox от Disney се завърши при започване на годината и надали ще забележим обичаните герои преди 2023-та година.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

X-Men/Mutant s
" Мутантите се причисляват към MCU "! Кевин Фидж (Kevin Feige), изпълнителният шеф на Marvel, публично удостовери очевидното. Само че ще мине известно време преди да ги забележим под лейбъла на Marvel и това време ще е най-малко 5 години. За начало, единствено преди няколко месеца видяхме нов X-Men (Dark Phoenix), който стана жертва на дългата и мъчителна транзиция сред Fox и Disney. А също така, за 2020-та беше преместен и кино лентата New Mutants, който в главната си част е дело на Fox. И до момента в който Fantastic Four наподобява като лесна работа за вкарване в MCU, X-Men е напълно друга история.

Там са толкоз доста герои и истории, че не бихме се учудили, в случай че Marvel решат да ги изведат в друга галактика – да речем, X-Men Cinematic Universe. Всъщност, не сме сигурни, че даже новите филми ще носят името X-Men, защото евентуално Disney и Marvel биха желали да се дистанцират от неуспехите в последните години на франчайза. Не на последно място, евентуално целият каст ще бъде напълно сменен, което единствено по себе си е колосална и времеемка задача.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Ant-Man 3
На този стадий, Ant-Man 3 наподобява като малко евентуална алтернатива. Макар героя да изигра значима роля в Avengers: Endgame, двата независими кино лентата са с най-нисък бокс офис резултат от всички останали Marvel продукции. Пол Ръд (Paul Rudd) прикани почитателите да вдигнат звук, в случай че желаят третия независим филм, което единствено по себе си не е добър знак. Така или другояче, предните два Ant-Man кино лентата бяха позиционирани след огромни събития за MCU, което може да значи, че Ant-Man 3 ще е в края на Фаза 5?

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Black Panther 2
Black Panther се трансформира в културен феномен, беше номиниран в категорията " Най-добър филм " на оскарите и направи 1.34 милиарда $ в международния бокс офис. Не е допустимо да няма продължение. Кевин Фидж разгласи това, което към този момент знаехме – Black Panther 2 ще има. Като изненада пристигна, че няма да е част от Фаза 4 и затова, ще го забележим най-вероятно през 2022-ра година. Раян Куглър (Ryan Coogler) ще се завърне на режисьорския стол, а Чадуик Босман (Chadwick Boseman) още веднъж ще е T’Challa/Black Panther.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Captain Marvel 2
Първият Marvel филм воден от жена направи над 1.1 милиарда $ в международен мащаб, с което подсигурява продължението си. Нещо повече, съгласно Кевин Фидж, Captain Marvel би трябвало да запълни празнината оставена от Captain America и Iron Man и тя ще новото водещо лице на MCU. Carol Danvers по всичко проличава, че е най-могъщият воин на MCU сега и е най-очевидният водач за идващият Avengers екип. Carol и нейната история, евентуално ще са значима част от идните събития, само че ще я забележим в независим филм не по-рано от 2022-ра или 2023-та, което значи Фаза 5.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Guardians of the Galaxy Vol. 3 е чудноват случай, защото в началото трябваше да е първия филм от Фаза 4 и да се появи при започване на 2020-та година. Тази чест отиде при Black Widow, а Guardians of the Galaxy Vol. 3 като че ли изпадна в забвение. Това несъмнено, е с помощта на сценариста и режисьор Джеймс Гън (James Gunn), който беше уволнен от Disney поради расистки и хомофобски туитове от 2008-ма година. Гън се извини обществено, в това време беше нает от Warner и DC да направи The Suicide Squad (насрочен за август 2021-ва), а Disney още веднъж го наеха за Guardians 3. Но защото първо би трябвало да приключи The Suicide Squad, надали ще забележим Guardians 3 преди 2024-та.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Spider-Man 3
Още едно много явно неявяване от Фаза 4 на Marvel е продължението на Spider-Man: Far From Home или третият независим Spidey филм. Но за разлика от Black Panther 2 и Captain Marvel 2, които явно Marvel пазят за Фаза 5, Spider-Man 3 е по-специален случай. Тъй като правата над Spider-Man не престават да принадлежат на Sony Pictures, а Sony финансират и дистрибутират Spider-Man на 100 % (но и прибират 100 % от облагата, с ангажимента, че Marvel вземат решение цялата " креативна част " и резервират 100 % от мърчъндайзинга), Sony са тези, които биха оповестили Spider-Man 3, а не Marvel.

На процедура това значи, че Spider-Man 3 може и да е част от Фаза 4 и да се появи през 2021-ва, две години след Far From Home, който пък се появи две години след Spider-Man: Homecoming. Сделката сред Sony и Marvel на този стадий върви превъзходно и Sony скоро ще желаят нов Spidey филм, който да генерира над 1 милиарда $. Така че, в случай че не се промъкне някъде из Фаза 4 (макар това да значи 4 Marvel кино лентата в границите на една година, което ще е прецедент), то Spider-Man 3 сигурно ще забележим във Фаза 5, евентуално през 2022-ра.

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?

Avengers 5/New Avengers/Young Avengers
Кевин Фидж съобщи, че ще има доста друг Avengers екип за в бъдеще, само че и че ще трябват няколко кино лентата, с цел да се събере този екип. Очевидно Фаза 4 не носи някаква грандиозна заплаха каквато беше Thanos и преследването на Infinity Stones или по-скоро единствено ще загатне какво следва. Очакваме филмите и сериалите от Фаза 5 да развият новото Голямо Зло и да слагат началото на New Avengers. Друга опция е и Young Avengers, защото в идния сериал Hawkeye, ще забележим младата Kate Bishop (която в комиксите се трансформира в новият Hawkeye), а в Avengers: Endgame забелязахме порастналата Cassie Lang (дъщерята на Ant-Man, която след това се трансформира в супер героя Stature и е водеща фигура в комиксите за Young Avengers).

 SDCC 2019: какво да чакаме оттатък Marvel Phase 4?
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР