Най-мощното земетресение в Мексико от век насам отне живота на

...
Най-мощното земетресение в Мексико от век насам отне живота на
Коментари Харесай

Жертвите от мощното земетресение в Мексико вече надхвърлят 60 души

Най-мощното земетресение в Мексико от век насам лиши живота на повече от 60 души, като се чака техният брой да продължава да пораства, оповестяват избавителните служби в страната, които не престават да вадят хора под руините на домовете им.
Президентът Енрике Пена Ниено разказа земетресението от 8, 2 по Рихтер като " най-голямото, записано в страната ни за последните 100 години и надхвърлящо силата даже на разрушителния трус от 1985 година, който лиши живота на над 10 000 души единствено в столицата ".
За момента най-страшно остава ситуацията в щата Оаксака, където жертвите са 45. По последни данни 17 от тях са от града Юхитан.
Други 12 души са починали в щата Чиапас и още трима, в това число и две деца, в прилежащия Табаско, гласи още информацията на избавителните служби.
" Има доста къщи, които са се срутили върху хората вътре ", съобщи Луис Фелипе Пуенте, общоприет шеф на Агенцията за бързо реагиране, за телевизионния канал " Миленио "
БГНЕС напомня, че трусът от 8,2 по Рихтер разклати тихоокеанските крайбрежия на страната в нощта против петък. Епицентърът се намирал на 137 километра югозападно от град Тонала, щата Чиапас. Епицентърът му бе на дълбочина 58 километра.
До 70 сантиметра доближи височината на вълните след труса, обявиха от Тихоокеанския център за предизвестия за цунами на страницата в Туитър. „ Има удостоверение за цунами в Мексико. Най-високите талази доближиха 0,7 метра ", се споделя в известието. По-рано имаше данни, че цунамито може да доближи 3 метра. Очакваше се формиране на огромни талази и край крайбрежията на Коста Рика, Никарагуа, Гватемала, Салвадор, Панама, Хондурас и Еквадор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР