Най-много месец живот на парламента даде председателят на ПГ на

...
Най-много месец живот на парламента даде председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов хвана ГЕРБ натясно

Най-много месец живот на Народното събрание даде ръководителят на ПГ на „ ИТН ” Тошко Йорданов, откакто дружно с Ивайло Вълчев и номинираната от партията за министър председател международна шампионка по шах Антоанета Стефанова взеха и върнаха на Румен Радев мандата за кабинет.

Йорданов хвана ГЕРБ натясно за въвеждането на мажоритарния избор и разкри по какъв начин през вчерашния ден в Правна комисия хората на Бойко Борисов са били срещу.

„ Още преди изборите декларирахме, че ние няма да вършим обединения с партии на статуквото. Това е реалност. В момента ние нямаме нужния брой депутати за сформиране на държавно управление. Беше ясно, че държавно управление няма да вършим. Оттук нататък е доста близо до здравия разсъдък, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец, което значи, че би трябвало да се направи в него най-необходимото, а това е да има почти естествен избирателен закон за идващите предварителни избори ”, разяснява Тошко Йорданов.

„ Мажоритарни избори за един месец не могат да се създадат, само че всички неистини, които бяха изречени, че Има Такъв Народ се отхвърлят от мажоритарни избори през вчерашния ден лъснаха, тъй като през вчерашния ден в правна комисия единствените, които предложиха да има мажоритарен избор беше Има Такъв Народ и всички гласоподаваха срещу, в това число представителите на ГЕРБ, които до оня ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала ”, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР