Най-младата аудитория на Факултета по икономически и социални науки (ФИСН)

...
Най-младата аудитория на Факултета по икономически и социални науки (ФИСН)
Коментари Харесай

Студенти и преподаватели мислят зелени решения за своя град

Най-младата публика на Факултета по стопански и обществени науки (ФИСН) към Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, а точно първокурсниците, дискутираха средата в която живеят, дадоха забавни новаторски оферти за решаването на екологични и транспортни проблеми и показаха свои визии по план INNOAIR.  

По време на семинарни занятия по Геоикономика студенти от първи курс от факултета обсъждаха провокациите на градската среда, в която живеят. От една страна, със свои разработки те показаха вижданията си по плана INNOAIR, а от друга - разискаха екологичните и, по-специално, транспортните проблеми в град Пловдив, само че несъмнено, погледът на младите обхвана тематиката и в световен мащаб. Студентите имаха опция да показват и положителни практики, както и свои хрумвания по отношение на новаторски и екологични способи и технологии за градска подвижност. Любопитството на студентите към нови софтуерни решения се разпростираше от електрически тротинетки до влак-стрела. Също по този начин, от погледа им не избягаха и SMART решенията в градската подвижност като интелигентен парко-възел и нуждата от по-устойчива транспортна промишленост.  
„ Направи си самичък отвесна градина за градско земеделие “ – бъдещето на селското стопанство в града
Само тези, които безусловно са откъсвали плодовете на труда си, знаят какво задоволство носи земеделието. С възходящата наклонност за...
Прочети повече
INNOAIR беше показан като първият български план, насочен към предоставяне на новаторски и изобретателни решения на градски провокации за възстановяване на качеството на въздуха и стимулиране на зелено напредване. Студентите демонстрираха интерес към зелен публичен превоз при поискване и зелени коридори. Общата тенденция на участниците бе в подчертаването на нуждата от смяна в градската подвижност, поради замърсяването на околната среда и качеството на въздуха. Пловдив е измежду градовете с растяща нужда от ограничения и решения в тази тенденция.  

По-конкретно в своята разработка озаглавена „ Иновативни и екологични способи за градска подвижност “ ползата на студентите беше ориентиран към превоза при поискване и интелигентния рейс. Бяха изложени като улеснения бързата връзка и лесният достъп посредством интернет, както и опцията за уговарянето на мястото на превоза при поискване. А интелигентният рейс получи особено внимание поради елиминиране на чакането на спирка и леснотата на адаптиране на направления и графици.  

Но от погледа на изобретателната млада аудитория не убягнаха и частните начинания в посока да се понижи нуждата от потребление на персонален автомобил. Студентите показаха концепцията за Car Next Door като опция на колите чартърен. Целта е непосредствено отдаване на коли чартърен сред регистрирани в системата консуматори. По образец от австралийска компания се предлага гъвкава различна система хибрид от няколко известни към този момент разновидността за потребление на коли на други притежатели, включваща както опция за на ден или почасово наемане сред потребителите и избор сред автомобил, джип и бус, по този начин и система за противоположна връзка с оценяване на транспортното средство и на членовете от ползвателите; GPS технология за следене на местоположението и даване на застраховки и за двете страни, и обработка на заплащания.  

Увличането по мобилните приложения от страна на младите откри своя израз в интереса им към мобилното приложение за поощряване на жителите към екологични способи на напредване Sofia Coin. Бяха прегледани позитивните образци от Западна Австралия, като плана на Министерството на превоза за превоз по поръчка, също по този начин се обърна внимание и на преимуществата и ситуацията на споделеното пътешестване в Съединени американски щати, Западна Европа и България като новаторски метод на превоз.
Асоциация за развиване на София даде информация за стартъп стратегия на Следствен отдел към окръжна прокуратура
На 17.12.2021 година (петък) от 12:30 ч. ще се организира информативен ден по процедурата за кандидатстване по Програма " Акселератор Стартъп...
Прочети повече
Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР