Най-малко шестима човека бяха убити и вероятно над 30 са

...
Най-малко шестима човека бяха убити и вероятно над 30 са
Коментари Харесай

Губернаторът на Донецката област съобщи за жертви и ранени при руска ракетна атака

Най-малко шестима индивида бяха убити и евентуално над 30 са затрупани под отломките на рухнала пететажна постройка, изумена нощес от съветска ракета в град Часив Яр в Донецката област. Това заяви през днешния ден в " Телеграм " украинският губернатор на региона Павло Кириленко, представен от Ройтерс.

По думите му с изключение на шестимата убити има и петима ранени. Местни поданици са споделили, че минимум 34 души са останали под руините на постройката.

Армията на Украйна заяви, че съветските сили са атакували украински позиции до източния град Словянск, само че са били принудени да се отдръпват. От територията на Русия били изстреляни крилати ракети към североизточния град Харков, само че украинската страна не даде данни за потърпевши и вреди.

Губернаторът на Луганската област Серхий Хайдай заяви, че съперникът се концентрира в региона на село Билохоривка, ситуирано на към 50 км източно от Словянск. По думите на губернатора, също в " Телеграм ", руснаците обстрелват с артилерия и ракети близките обитаеми места, " само че към момента не могат за окупират цялата Луганска област ". Русия твърди, че е превзела цялата Луганска област в края на предходната седмица, напомни организацията.

ТАСС цитира проруски сепаратисти, съгласно които украинските сили са обстрелвали с артилерия жилищни квартали в град Донецк. Вчера украинският президент Володимир Зеленски още веднъж упрекна Русия, че съзнателно стреля по цивилни; Москва непрекъснато отхвърля сходни обвинявания.

Ройтерс означи, че не е в положение да удостовери от самостоятелни източници истинността на сведенията от бойното поле.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР