Най-малко седем души са загинали в и около южнокорейската столица

...
Най-малко седем души са загинали в и около южнокорейската столица
Коментари Харесай

Проливен дъжд причини смъртта на най-малко 7 души в Сеул

Най-малко седем души са починали в и към южнокорейската столица Сеул през нощта, оповестиха управляващите, откакто пороен дъжд прекъсна електрозахранването, наводнил пътища и подлези, съобщи Ройтерс.

В южната част на Сеул са паднали повече от 100 мм дъжд на час в края на понеделник, като в някои елементи на града е имало дъжд от 141,5 мм, което е най-големият дъжд по данни на Корейската метеорологична администрация (KMA).

Кумулативно преваляванията в Сеул от среднощ в понеделник възлизат на 420 мм към 5 ч. сутринта във вторник, като прогнозите са за още дъждове.

В блестящия квартал Гангнам с висока централизация на хора здания и магазини бяха наводнени и останаха без ток, а коли, рейсове и метростанции бяха под вода, а хората в невъзможност.

Най-малко петима души починаха в Сеул, а други двама - в прилежащата провинция Кьонги до през днешния ден сутринта, оповестиха от щаба за битка с бедствията и ограниченията за сигурност. Четирима са починали, откакто са попаднали в капан в наводнени здания, а за един се счита, че е бил ударен от ток, една жертва е бил открита под руините на автобусна спирка, а различен е умрял при свлачище. Най-малко девет души са били ранени, а шестима са в неопределеност.

Президентът Юн Сук-йол организира изключително съвещание, на което подреди управляващите да се концентрират върху избягването на жертви и бързо да възстановят контрола и възобновяване на наводнените региони.

От КМА чакат проливните дъждове да продължат в централната част на страната най-малко до сряда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР