Най-малко половината лекари от общинската болница в Гоце Делчев са

...
Най-малко половината лекари от общинската болница в Гоце Делчев са
Коментари Харесай

Половината персонал на болница подава оставка

Най-малко половината лекари от общинската болница в Гоце Делчев са подали оставки. Такива се чака всеки миг да внесат и огромна част от медицинските сестри. Шест отделения са пред закриване. Самата болница - също, съобщи БНР.

Причината за оставките, съгласно недоволните, е властническо ръководство и безотговорно харчене на средствата, което слага лечебното заведение в дългова серпантина. След изключително съвещание на общинския съвет, от на следващия ден работна група, отпред с кмета на общината, влиза в болничното заведение с вярата да потуши спора.

Завеждащите на шест от общо 11 отделения са подали оставки, дружно с още осем одобрени лекари.

Според хирурга доктор Канелов главната причина е: „ Най-големият спор, който е обвързван със самия шеф на болничното заведение, е, че той не може да ръководи тази болница. Той няма вярната тенденция за ръководството “.

Оставка през вчерашния ден е подал и зам.-директорът на болничното заведение доктор Първанов, който завежда и интензивното поделение: „ Има неща, които не ги утвърждавам, неправилен метод. За да се стигне до такава степен, очевидно методът е ужасно неправилен “.

Според подалите оставка лекари финансовият запас на болничното заведение се разпределя еднолично от шефа, по неразбираеми критерии се подписват контракти, които са в ущърб на здравното заведение. Медицинските сестри, които през днешния ден следобяд започнаха също да подават оставки, са били лишени от нарастването на заплатите, гласувано от Министерски съвет: „ Не знам дали знаете, болничното заведение има над 3 млн. лв. отговорности. Де факто той взема парите, които по постановлението на министерски съвет, са за нарастване на заплатите на медсестрите и на междинния личен състав и ги вкарва в общия бюджет “, показва Канелов.

Четири писма са внесли в общината за последния месец недоволните.

Лекарите намекнаха и за политическо предопределение, защото преди шест месеца никой не ги е уведомил, че ще има конкурс и че той е извоюван.

Едва през вчерашния ден общинският съвет е заседавал изключително поради всеобщите оставки. От на следващия ден локалната власт влиза в болничното заведение, с цел да чуе всички страни.

Кметът Владимир Москов съобщи: „ Да проведем диалог с лекарите, медсестрите и помощния личен състав в болничното заведение по отделения, с цел да изясним казуса и да потърсим консенсусно решение. Ние сме една от отдалечените лечебни заведения в страната, обслужват се 80 000 души. Ще има огромен проблем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР