Най-малко още шест петролни танкера се отклониха от южната част

...
Най-малко още шест петролни танкера се отклониха от южната част
Коментари Харесай

Още танкери избягват Червено море след ударите на САЩ в Йемен

Най-малко още шест петролни танкера се отклониха от южната част на Червено море в понеделник, защото спиранията по жизненоважния маршрут за доставка на сила нарастват след водените от Съединени американски щати удари против цели на хусите в Йемен.

След  от водените от Съединени американски щати комбинирани морски сили (), основани в Бахрейн, предизвестиха всички кораби да заобикалят протока Баб ел-Мандеб в южния завършек на Червено море за няколко дни в петък, съгласно танкерния орган INTERTANKO.

Преди американските и английските удари по Йемен, , като трафикът на петролни танкери през декември.

Но след предизвестието на CMF, увеличавайки капацитета за спиране на доставките на нефт от изток на запад през Суецкия канал.

Ройтерс преброи шест танкера, които са трансформирали курса си след ударите в понеделник, което прави общо минимум петнадесет кораба , които са създали това от началото на ударите, демонстрират данните за следене на кораби от LSEG и Kpler.

Танкерите Torm Innovation, Proteus Harvonne и Alfios I наподобява са се отклонили от Суецкия канал в интерес на  за пътувания до Европа и Съединени американски щати.

Pacific Julia и STI Topaz също се насочват напряко към маршрута на нос Добра Надежда.

Octa Lune извърши противоположен завой в северната част на Червено море на 12 януари и се върна в Средиземно море с товар от нафта за Тайван.

Танкерите, проследени в петък, които са се отклонили или спрели, са поели или по по-дългия маршрут на Кейп, или са спрели в Аденския залив или северното Червено море.

Поемането на по-дългия маршрут към нос може да добави до три седмици време за корабоплаване.

Собствениците на танкери, в това число Torm, Hafnia и Stena Bulk, споделиха, че ще заобикалят Баб ел-Мандеб от петък, до момента в който Euronav удостовери краткотрайното си прекъсване на преноса през Червено море.
 Хусите се стягат за директна и тотална война със Съединени американски щати
Хусите се стягат за директна и тотална война със Съединени американски щати

Йемен ще се трансформира в гробището на американците и те ще изоставен района унизени, предизвестиха бунтовниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР